13. ÇEK Eğitim Ödülü
13. ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ EĞİTİM ÖDÜLÜ (3 MART 2018)
GENEL: SAMET BAŞKONUŞ
YEREL: ŞAHAP AKTAŞ
FAHRETTİN GÜLENER
SAMET BAŞKONUŞ
1984 yılında Kırıkkalede doğan Samet BAŞKONUŞ Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2005 yılında mezun oldu. 2006 yılında öğretmenliğe Erzurum'un 120 km uzaklığında birleştirilmiş sınıflı bir köy okulunda başladı. Erzurumdaki çeşitli kurumlardaki görevlerinin ardından İzmir'ili Bornova ilçesinde Zihin Engelliler Öğretmenliği yaparak down senromlu, otizmli ve orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği olan öğrencilere öğretmenlik yaptı. Bir süre de müdür yardımcılığı görevinin ardından şuan Gaziemir ilçesi Anafartalar İlkokulu müdürü olarak görev yapmaktadır.
Görev yaptığı okulun fiziksel şartlarını düzelterek okulunu baştan yaratan Samet Başkonuş kendi çocuğunun okumasını istediği okulu yaratma idealiyle birçok akademik, sanatsal ve sosyal projeler hazırladı ve bu projelere liderlik yaptı. Yürüttüğü projelerle birçok öğrenciye çeşitli alanlarda yardımlarda bulundu. Öğrencilerinin 21.yy becerilerinin gelişmesi için çaba harcayan eğitimci eğitimde teknoloji kullanımı konusundaki örnek çalışmalarda bulundu ve bulunmaya da devam ediyor. Öğrencilerin, ailelerin ya da okulun olumsuz şartlarının öğrencilerin eğitim hayatları üzerinde olumsuz etkisi olmaması için eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla okulunu belirlediği hedeflere taşımak için mücadele ediyor.
Yaptığı çalışmalar ve farkındalık yarattığı projeleri konusunda çeşitli platformlarda sunumlar, eğitimler ve konferanslar veren, birçok platformda fikirlerini paylaşan Samet BAŞKONUŞ şuana kadar kamu ve sivil toplum kuruluşlarından olmak üzere 20 den fazla ödüle layık görülmüştür. Son olarak 2019 yılında İngiltere Merkezli Varkey Vakfı tarafından Dünyanın En İyi 50 Öğretmeninden biri seçilerek 1.000.000 dolar değerinde Küresel Öğretmen Ödülüne aday gösterilmiştir.
Laik eğitime, bilime ve aydınlanma düşüncesine duyarlı bireylerin yetişmesi için verdiğiniz uğraşlar ve çalışmalar nedeniyle, Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulumuzca "Genel"de "Eğitim Ödülü"ne layık görüldüğünüzü bildirir, saygılarımızı sunarız.
ŞAHAP AKTAŞ
Şahap Aktaş, 1952 yılında Bursa'da doğdu. 1963 yılında genç yaşta iş hayatına atılan, 1972 yılında da babası Sait Aktaş ile birlikte Türkiye'nin ilk hava süspansiyon sistemini "Aktaş" markası ile üreten Şahap Aktaş, kaliteli üretim ve iyi bir satış ağı sağlamak amacıyla SKS, AkkKauçuk ve Aklar şirketlerini kurdu.
Yurt içinden yurt dışı pazara yönelen Aktaş, 1999 yılında AIRTECH markası ile ilk ihracatını gerçekleştirdi ve Aktaş Grup'un da temellerini attı.
Her zaman üretmek ve istihdam sağlamak önceliğine sahip olan Şahap Aktaş, 2000 - 2011 yılları arasında yaptığı atılımlarla Aktaş Grup şirketlerini, holding çatısı altında topladı.
Aktaş Holding bünyesinde, "Genç Çalışan" projesini hayata geçiren Aktaş, çalışma felsefesinin ve ilkelerinin, yaygınlaşması ve sürdürülebilir bir yapıyla geleceğe taşınması amacıyla 2011 yılında Aktaş Eğitim Vakfı'nı (AKEV) kurdu.
Vakfın kurulmasının ardından teknik eğitim alan yüzlerce gence burs olanağı sağlandı, kültür sanat ve müzik alanlarında birçok gence destek olundu.
Bursa Eğitim Geliştirme Vakfı (BEGEV) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Merkezi'nin (BUTGEM) yaptığı çalışmalara katkı koyan isimlerden biri olan Aktaş, üniversite gençliğinin ve genç girişimcilerin her zaman yanında olmuştur.
Gerek yurt içi, gerekse yurt dışında birçok eğitim kurumuna desteklerini halen sürdüren Şahap Aktaş, evli ve iki çocuk babasıdır.
Laik eğitime, bilime ve aydınlanma düşüncesine duyarlı bireylerin yetişmesi için verdiğiniz uğraşlar ve çalışmalar nedeniyle, Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulumuzca "Yerel"de "Eğitim Ödülü"ne layık görüldüğünüzü bildirir, saygılarımızı sunarız.
FAHRETTİN GÜLENER
Fahrettin Gülener, 1950 yılında Kosova Gilan'da doğdu. 5 yaşındayken ailesiyle birlikte Bursa'ya göç eden Gülener, babası sobacı Vehbi ustanın yanında ilkokul öncesi çalışmaya başladı. 1968 yılında Tophane Sanat Enstitüsü kalıp atölyesinden mezun olan Gülener, Türkiye'de meslek okulu diplomasına sahip ilk tasarımcı kalıpçıdır.
Fahrettin Gülener, gündüz çalışıp gece okuyarak başladığı mühendislik eğitimini ön lisansta bırakıp, 1972 yılında ilk firması Erkalıp, ardından da Ermetal Otomotiv, Bürosit, Plasmot, Ergıda, Mobmetal ile Benmaker'ı kurdu.
1984-85 yıllarında Ermetal'de mesleki eğitim ile ilgili çalışmalarla eğitim yolundaki ilk adımı atan Fahrettin Gülener, 34 yılda birçok öğrenciye burs olanağı yarattı, hayata geçirdiği eğitim projeleri ile de öğrencilere istihdam sağlanması yolunda çalışmalar yaptı.
21. dönem DSP Bursa Milletvekili olarak parlamentoda görev yapan Gülener, "Uluslararası Kalıp Üreticileri Birliği" başta olmak üzere birçok kamu yararı güden derneğin yönetim kurulu üyesi ve kurucusu oldu.
2016 yılında yaşama geçirdiği Benmaker şirketi ile 7-15 yaş grubu çocuklar için ahşap eğitim setleri oluşturan Gülener, 200'e yakın ortaokul ve lisede uygulamalı maker eğitimi veren sınıfların oluşmasına katkı koydu.
2018 yılında Endüstri 4.0, yerli üretim ve girişimcilik ekosistemlerine yönelik eğitim ve altyapı desteği sunmak amacıyla Ermetal Teknolojik Eğitimler Vakfı'nı (ERTEV) kurdu.
ERTEV kuruluşunun ilk yılında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında meslek lisesi eğitmenlerine modelleme ve 3 boyutlu yazıcı eğitimleri vermeye başladı.
ERTEV ayrıca, bünyesinde bulunan ve ülkemizde benzerine az sayıda rastlanan İnkübasyon Merkezi ile fikri ve projesi olan öğrencilere uygun iş ve çalışma ortamı sağlamak amacıyla da çalışmalarını yürütmektedir.
1992 yılında kurulan Bursa Eğitim Geliştirme Vakfı'nın (BEGEV) kurucuları arasında yer alan ve binlerce öğrencinin yeniden yetiştirilmesi çabalarına katkı koyan Fahrettin Gülener, evli ve üç çocuk babasıdır.
Laik eğitime, bilime ve aydınlanma düşüncesine duyarlı bireylerin yetişmesi için verdiğiniz uğraşlar ve çalışmalar nedeniyle, Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulumuzca "Yerel"de "Eğitim Ödülü"ne layık görüldüğünüzü bildirir, saygılarımızı sunarız.