Parmak ısırtan eğitim kurumu

Parmak ısırtan eğitim kurumu

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, dünyayı kasıp kavuran, yaşamları altüst eden Koronavirüs salgını nedeniyle, eğitim, sağlık ve ekonomik alanda alınmış olan kararların bir bir yaşama geçirildiğini açıkladı.

Kurumsal çalışmaları ve alınan kararları, ÇEK 3 Mart Eğitim Kurumları velileriyle paylaşan Küçükkayalar, örgün eğitime ara verilmesinin ardından video ve canlı yayınlarla uzaktan eğitime geçildiğini anımsattı.

Küçükkayalar, bu sıkıntılı süreçte Çağdaş Eğitim Kooperatifinin tüm çalışanlarının özlük haklarının korunduğunu, işten çıkartma yapılmadığını, eğitimci kadrosunun da kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılmadığını kaydetti.

Ekonomik koşullara yönelik olarak, taksit ödemelerinde "erteleme" yapıldığını, yemek, servis ve kurs ücretlerinin de iade edileceğini, dileyen velinin bir sonraki eğitim dönemi için mahsuplaşabileceğini kaydeden Küçükkayalar, eğitim ücretlerinde ise iadenin olmayacağına işaret etti.

Küçükkayalar, uzaktan eğitimin 19 Haziran 2020 tarihine kadar süreceğini, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklama doğrultusunda, ilkokul, ortaokul ve lisede 17 Ağustos 2020 tarihinden itibaren "telafi eğitimi" yapılmasının planlandığını ifade etti.

Eylül ayında başlayacak yeni akademik yıl öncesi salgına karşı alınan önlemlere yenilerinin eklendiğini anlatan Küçükkayalar, dersliklerin tamamının yeniden elden geçirildiğini, en fazla 24 olan sınıflardaki öğrenci sayısının anaokulunda 19'a, diğer tüm eğitim kurumlarında 20'ye düşürüldüğünü, yemekhanelerde sosyal mesafeyi sağlayacak ve her türlü sağlık önlemini alacak şekilde düzenlemeler yapıldığını açıkladı.

Küçükkayalar, ekonomi çarklarının yeniden dönmesi yönünde adımlar atılırken, Çağdaş Eğitim Kooperatifinin de yönetsel anlamda yeniden yapılandığını 24'ü öğretmen olmak üzere 39 yeni personel alımı yapılacağını bildirdi.

İnsanlık tarihinin en zorlu sürecini fedakârca yapılan çalışmalar ve katkılarla hep birlikte aşılacağına olan inancını dile getiren Küçükkayalar, bu sürece özverili bir şekilde katkı veren velilere, öğretmenlere, yöneticilere ve çalışanlara teşekkür etti.