Özer çiftinin ismi ÇEK'in lisesinde yaşayacak

Özer çiftinin ismi ÇEK'in lisesinde yaşayacak

Çağdaş Eğitim Kooperatifine ve eğitime yaptıkları katkılar nedeniyle, yaşamlarını "Çağdaş Eğitim"e ve çocukların okumasına adayan Prof. Dr. Ulviye & Prof. Dr. Ziya Gökalp Özer'in ismi, ÇEK Özel 3 Mart Anadolu Lisesine verildi.

İsim verme nedeniyle lisede düzenlenen törene, Prof. Dr. Ulviye & Prof. Dr. Ziya Gökalp Özer çifti, ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar, Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Füsun Kuter, Prof. Dr. Müfit Parlak, Prof. Dr. Rüçhan Uz, Turgut Yalkı, Aral Alkan, Zafer Tolunay, Erdal Aktuğ, Eralp Atabek, Denetleme Kurulu Üyesi Süheyla Toppamuk, Danışma Yüksek Kurulu üyeleri Ali Kara, Fehmi Enginalp, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Özer, yaptığı konuşmada, eşinin ve kendisinin eğitimde fırsat eşitliğini sunan Türkiye Cumhuriyetinin okullarında okuduklarını, vatandaşların vergileri ile açılan eğitim kurumlarına ve ülkeye hizmet borcu bilinci ile yetiştirildiklerini ifade etti.

Gerek bu bilinç, gerekse Atatürk'ün, "En iyi bireyler, kendinden önce ait olduğu toplumu düşünen, onun varlığının ve mutluluğunun korunmasına yaşamını adayanlardır" deyişinden hareketle eğitim kurumlarına destek vermeye başladıklarını kaydeden Prof. Dr. Özer, 15 yaşında kaybettikleri kızları adına Nilüfer'de Dilek Özer İlköğretim Okulunu yaptırdıklarını anımsattı.

Prof. Dr. Özer, kuruluşundan günümüze 26 yılda Çağdaş Eğitim Kooperatifinin kurumlarında gönüllü olarak sorumluluk üstlenerek görevler aldığını belirterek, "Kooperatifimizin eğitim alanındaki başarıları bizleri çok mutlu etti. Bugün sizlerle birlikte 3 Mart Anadolu Lisemize ismimizin verilmesinin mutluluğunu paylaşıyoruz. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Buğra Küçükkayalar da, lisenin sade ama çok anlam yüklü bir törene tanıklık ettiğini vurguladı. Prof. Dr. Ulviye & Prof. Dr. Ziya Gökalp Özer çiftinin hakkının ödenemeyeceğine işaret eden Küçükkayalar, "Kurumun bugünlere gelmesinde çok emek verdiniz, vermeye de devam ediyorsunuz. Ne zaman ihtiyacımız olsa hep yanımızda oldunuz. Sizlere minnet borçluyuz.  ÇEK ailesi adına yaptıklarınız için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yönetim kurulu üyeleri de, Özer çiftine Çağdaş Eğitim Kooperatifine ve eğitime yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkür ettiler.

Fotoğraflar