"O Ses Türkiye'ye taş çıkarttı!"

"O Ses Türkiye'ye taş çıkarttı!"

3 Mart Eğitim Kurumlarında bu yıl üçüncüsü düzenlenen "3 Mart Sesini Arıyor" yarışması, muhteşem bir finalle sonlandı.

       Öğrencilerin gösterdiği performansıyla, saygın sanatçılardan ve isimlerden oluşan jüri üyeleriyle, ışık, ses ve sahne düzeniyle gerçeğine taş çıkartan yarışmada, salonu hınca hınç dolduran izleyiciler, veliler,  harika müziklere ve doyumsuz bir geceye eşlik etmenin keyfini çıkardılar. 

       Müzik öğretmenleri Bahadır Sevik ile Salih Yorgancı'nın düzenlediği yarışmaya, 201 öğrenci başvuruda bulundu. Ön elemenin ardından finale kalan 14 öğrenci, okul konferans salonunda sahne aldı.

       Finalistler, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Ana Bilim Dalı Flüt Öğretim Elemanı Doç. Sezin Alıcı ile aynı ana bilim dalı Şan Öğretim Görevlisi Çiğdem Yiğit, sanatçılar Semiha Yankı, Ege, Taner ve Cengiz Ateş'ten oluşan jürinin karşısında birbirinden güzel eserleri seslendirdiler.

       Jürinin oylaması sırasında ölümsüz eseri "Seninle Bir Dakika"yı salondaki muhteşem koroyla birlikte seslendiren Semiha Yankı, alkış tufanı karşısında birkaç eser daha söyledi.

       "Delice bir sevda", "Hurma gözlüm" gibi popüler şarkılara imza atan Ege de, söylediği eserler ve sahne performansıyla konukların gönlünde taht kurdu.

       Gerek Taner, gerekse Cengiz Ateş de, seslendirdikleri parçalarla konukların takdirini kazandı.

       Hayli renkli, bir o kadar da heyecanlı geçen gecenin finalinde mutlu sona "When I wasYour Man" adlı şarkısıyla Nehir Aksel ulaştı. Yarışmada, Eren Can Şimşek "Kendine iyi bak" şarkısıyla ikinci, Mısra Kılıçaslan da "S.O.S" adlı şarkısıyla üçüncü oldu.

       ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar,  3 Mart İlk ve Ortaokul Müdürü Ayla Okumuş, 3 Mart Anadolu ve 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi Müdürü Kaan Selçuk, jüri üyelerine, tüm yarışmacı öğrencilere ve emeği geçen müzik öğretmenlerine teşekkür ederek, plaket sundular.

Fotoğraflar