Kültür-sanatın kalbi GKM'de atacak

Kültür-sanatın kalbi GKM'de atacak

ÇEKSANAT Görükle Kültür Merkezi (GKM), bir dizi etkinlikle birlikte kapılarını sanatseverlere açtı.

Salgın koşulları nedeniyle belirli sayıda davetli ile etkinliklerine başlayan kültür merkezinde tiyatrodan sinemaya, sergilerden söyleşiye ve dansa kadar sanatın birçok dalı yer alıyor.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, etkinliklerin başlaması nedeniyle yaptığı konuşmada, çağdaş eğitime, çağdaş yaşama gönül verenler olarak, eğitim kurumları ve yurtların yanı sıra yaşama geçirilen sosyal sorumluluk projeleri ile toplumun bilinçlenmesine ve duyarlı duruma gelmesine katkı sağladıklarını anlattı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Sanatsız kalan bir millet hayatın damarlarından biri kopmuş olur. Bir millet sanata önem vermedikçe büyük bir felakete mahkûmdur" sözünü anımsatan Küçükkayalar, son proje ÇEKSANAT ile sanatın üretiminde doğrudan rol almaya karar verdiklerini, amaçlarının önce Bursa'da ardından ülke çapında kültür -sanat etkinlikleri düzenlemek ve isimlerini duyurmak olduğunu söyledi.

Küçükkayalar, GKM'de söyleşiler,resim sergileri, tiyatro, dans, müzik ve sinema gösterilerinin olacağını belirterek, sanatseverleri, kişileri, kurumları, etkinliklere katılmaya, sponsor olarak desteklemeye davet etti.

Konuşmanın ardından ÇEK Danışma Yüksek Kurulu Üyesi Fehmi Enginalp'in yönetiminde Prof. Dr. Doğan Göçmen "Hegel'de Sanat Kuramı ve Güzelin Felsefesi" konulu felsefe söyleşisini gerçekleştirdi.

ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar, söyleşinin ardından Prof. Dr. Doğan Göçmen'e teşekkür belgesi ile çiçek takdim etti.

Fotoğraflar