"Kır Çiçekleri" toplanmayı bekliyor

"Kır Çiçekleri" toplanmayı bekliyor

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin sosyal sorumluluk projesi Kır Çiçekleri, Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi eşlerince oluşturulan "Eğitim ve Sevgi Komisyonu" üyelerine tanıtıldı.

        Podyumpark Davet'te yapılan tanıtıma, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, ÇEK Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Füsun Kuter, Canan Şener, Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Sema Üçok ile komisyon üyeleri katıldı.

       Baylan, açılışta yaptığı kısa konuşmada, eğitimi önemseyen ve katkı sunan bireyler olarak ülkenin geleceği açısından bu konuya daha da önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.  Baylan, ÇEK'in yol göstericiliğinde Kır Çiçekleri projesi için komite oluşturulmasını önerdi.

       Baylan'ın konuşmasının ardından ÇEK tanıtım filmi ile Kır Çiçekleri'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle katıldıkları televizyon programlarından kesitler izlendi.

       Başkan Küçükkayalar, ÇEK'in 16 yıldır yürütmekte olduğu sosyal sorumluluk projesi "Kır Çiçekleri Okusun Diye..." hakkında sunumda bulundu, Kooperatifi'in kuruluş amacı ve felsefesi hakkında bilgi verdi.

       Ülkemizde isteyip de okuyamayan ve sadece hayalleri yetinen yarım milyonu aşkın kız çocuğunun ekonomik ve sosyal nedenlerle eğitim olanağından yoksun kaldığının altını çizen Küçükkayalar, Bursa kırsalında bunlardan binlercesinin bulunduğunu vurguladı.

       Küçükkayalar, ÇEK'in, dağ başlarından, dere kenarlarından toplanan, dram ve öyküleri farklı, kaderleri ortak olan Kır Çiçekleri'ne sıcak bir ortam sunduğunu ifade etti.

       Yurtta tam burslu olarak kalan 70 Kır Çiçeği'nin her türlü ihtiyacının ÇEK tarafından karşılandığını anlatan Küçükkayalar, bu sayının çok yetersiz olduğunu, yüzlerce Kır Çiçeği'nin daha toplanmayı beklediğini vurguladı.

       Küçükkayalar, "Eğitim ve Sevgi Komisyonu" üyelerine, Bursa'da okuyamayan bir tek kızın kalmaması için Çağdaş Eğitim Kooperatifi imecesine katılma çağrısında bulundu.

       ÇEK Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Füsun Kuter ile Canan Şener, Yurt Müdürü Sema Üçok da, öğrencilere yönelik yapılan akademik, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler hakkında bilgiler verdiler.

       Toplantıda söz alan komisyon üyeleri de, herkesin bir yerde burs verdiğini, bundan sonra komite olarak daha organize bir şekilde bursların Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ne yönlendirebileceklerini  söylediler. 

Fotoğraflar