Kır Çiçekleri'nden "2017'ye merhaba"

Kır Çiçekleri'nden "2017'ye merhaba"

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri  (Kır Çiçekleri), Divan Otel'de düzenlenen yılbaşı partisinde " 2017'ye merhaba" dediler.

       Geceye, ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, eski Başkan Prof. Dr. Ulviye Özer, Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Füsun Kuter, Canan Şener, Aral Alkan, Doğan Yılmaz, kurum yöneticileri, gönüllü öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

       Yurt Müdürü Sema Üçok, yaptığı konuşmada, geceyi düzenleyen ÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Aral Alkan'a, Bosch Sosyal Sorumluluk Proje Sözcüsü Dilek Tilev'e ve Kır Çiçekleri'ne katkılarını esirgemeyen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

       Her yılın aynı zamanda yeni bir umut olduğunu kaydeden Üçok, "Yeni yılda en büyük dileğim; kızlarımın eğitim ve sosyal yaşamlarında çok başarılı olmaları, yurttaşlarımızın da barış içinde yaşaması" dedi.

       ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, 2016 yılında acıları, hüzünleri, sıkıntıları, bilinmezlikleri, korkuları ve umutsuzlukları hep birlikte yaşadığımızı, bu olumsuzluklara rağmen, umutlarımızı kaybetmeden hedeflerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğimizi ifade etti. 

        Kır Çiçekleri'ne, "Sizler geleceğimiz ve gururumuzsunuz" diye seslenen Küçükkayalar, Çağdaş'ın sizleri laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, özgür düşünen bireyler olarak yetiştirme çabasında olduğunu vurguladı.

        Küçükkayalar, Kır Çiçekleri'nden mezuniyetleri sonrasında alacakları görevlerde, toplum içinde bilinen, değer verilen, parmakla gösterilen kişiler olmalarını, özgür düşünen bireyler olarak,  düşüncelerini çevrelerine yaymalarını istedi.

         Dağ başlarında, dere kenarlarında yüzlerce Kır Çiçeği'nin kendilerine ulaşılmayı beklediğine işaret eden Küçükkayalar, sözlerini şöyle tamamladı:

         "Sayımız, 84 Kır Çiçeği ile sınırlı kalmasın. Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ne bina, arsa ve inşaat için bağışta bulunulmasını sağlayalım. Daha çok yurt yapalım, Bursa çevresinde okuyamamış tek bir Kır Çiçeğimiz kalmasın. Onları soldurmamak için ÇEK imecesine destek olalım."

        Kır Çiçekleri de, yeni yılın ülkemize mutluluk, huzur ve barış getirmesi dileğinde bulundular.

        3 Mart Azizoğlu İlkokulu ve 3 Mart Ortaokulu müzik öğretmeni Bahadır Sevik'in şefliğinde Türk müziğinin bir birinden güzel eserlerini seslendiren Kır Çiçekleri korosu, yılbaşı pastasını kestikten sonra müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler. 

Fotoğraflar