İZÇEK'ten konuk ağırladık

Bursa'nın aydınlığa açılan penceresi Çağdaş Eğitim Kooperatifi, İzmir Çağdaş Eğitim Kooperatifinden gelen konuklarını ağırladı.

3 Mart Eğitim Yerleşkesinde gerçekleşen ziyarette, İZÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seyrek, yönetim kurulu üyeleri, İzmir Kemalpaşa Belediyesi Başkan Vekili Arzu Külahçıoğlu  Altıntoz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan danışmanları Ahmet Altan ve Aytekin Sözen yer aldı.

Ziyarette, Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Yönetim Kurulu üyesi Aral Alkan ve okul müdürleri de yer aldı.

Başkan Buğra Küçükkayalar, konuklara yaptığı sunumda, ÇEK'in kuruluş amacı, mali yapısı, sosyal sorumluluk projeleri, yürütmekte olduğu çalışmalar ile hedefleri hakkında bilgiler verdi.

3 Mart Eğitim Kurumlarının eğitim sisteminden öğrenci alım sürecine, bursluluk sınavlarından öğrencilerin başarılarına kadar birçok konu hakkında bilgi almak isteyen konukların sorularını 3 Mart Ortaokul Müdürü Ayla Okumuş yanıtladı.

Öğle yemeğinin ardından 3 Mart Azizoğlu İlkokul - Ortaokulu, 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi- Anadolu Lisesi, 3 Mart Beşevler Anaokulu, Güler - Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu, Görükle Yükseköğretim Öğrenci Yurdu ve ÇEKSANAT Görükle Kültür Merkezini ziyaret eden konuklar, ÇEK'in eğitim modelinin Türkiye'nin her noktasında yaygınlaşması gerektiğini söylediler.

Her kurumla ilgili ayrıntılı bilgiyi kurum müdürlerinden alan konuklar, modeli İzmir Çağdaş Eğitim Kooperatifi ile birlikte kentte yaşama geçirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ettiler.  

Konuklar, gerek yönetsel gerekse eğitsel anlamda Çağdaş Eğitim Kooperatifinin hayranlık uyandıran bir kurum olduğuna dikkati çekerek, İzmir'de de bu başarıyı yakalamak için çalışacaklarının sözünü verdiler.

Fotoğraflar