İZÇEK'in kıvılcımı yakıldı

İZÇEK'in kıvılcımı yakıldı

Atatürk ilke ve devrimleri ile laik Cumhuriyet'in her geçen gün biraz daha yıpratıldığı evrede Çanakkale ve Mersin'in ardından İzmir Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin ilk kıvılcımı yakıldı.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Buğra Küçükkayalar, Bayraklı Tepekule İş Merkezinde yapılan İzmir Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin genel kurulunda yaptığı konuşmada, kuruluşundan günümüze 23 yıllık sürede Bursa ÇEK'in yaptığı çalışmalar hakkında İZÇEK üyelerini bilgilendirdi.

23 kurucu üyeden 1804 ortağa ulaşmanın, anaokulundan liseye kadar okullar ile yurtlar açmanın hiç de kolay olmadığının, bunun ciddi bir çaba ve özveri gerektirdiğinin altını çizen Küçükkayalar, "Bursa'nın bugünlere ayrışarak değil, bütünleşerek geldiğine, hiçbir siyasal partinin güdümünde ya da arka bahçesi olmadan bugünlere gelindiğine" işaret etti.

Küçükkayalar, yapımının oluşumunda mümkün olduğunca meslek yelpazesinin geniş olmasına özen gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, Bursa Çağdaş Eğitim Kooperatifinin, imece geleneğinin temel alındığı, sorumluluk bilinciyle hareket eden değişik siyasi görüşteki kişi ve kurumların bir araya gelerek oluşturduğu özgün bir örgütlenme modeli olduğunu anlattı.

       -"DEVLET DESTEĞİ ALMIYORUZ"-

Kurum gelirlerinin, bağışlar, üye giriş aidatları, okullar ve çelenk hizmetinden elde edildiğini ifade eden Küçükkayalar, "Devletten hiçbir destek almıyoruz. Elde ettiğimiz artı değerleri ortaklara kar payı dağıtmadan yeni eğitim yatırımlarına, ekonomik nedenlerle okuma olanağından yoksun çocuklara harcıyoruz" dedi.

Küçükkayalar, Bursa'nın en güçlü sivil toplum örgütlerinden biri olan ÇEK'in, sadece eğitim-öğretim kurumları işletmediğini, aynı zamanda sosyal, kültürel ve eğitsel etkinlikler, konferans ve panellerle üyelerini, Bursalıları buluşturduğunu kaydetti.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin sosyal sorumluluk projeleri -"Kır Çiçekleri Okusun Diye" ve "ÇEK(İ)MECE" hakkında bilgi veren Küçükkayalar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hedefimiz, geleceğin aydınlık Türkiye'sine çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı aydın bireyler yetiştirmek, çocuklara eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, modeli ülke geneline yaymak. İZÇEK ile birlikte yurt genelinde sayımız dörde ulaştı. Kıvılcımların meşaleye dönüşmesi için daha çok çalışmalıyız. İzmir hayırlı uğurlu olsun."

Fotoğraflar