Her şeyin başı sağlık

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, ÇEK 3 Mart Eğitim Kurumlarının Koronavirüs salgınına karşı aldığı önlemleri yerinde bulduğunu belirterek, "Bursa'da, belki Türkiye çapında bu kadar hassas davranan ve standartlarını yükselten çok az kurum vardır" dedi.

Prof. Dr. Pala, Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan ile birlikte ÇEK 3 Mart Eğitim Kurumlarını ziyaret etti.

Prof. Dr. Pala, ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar, Yönetim Kurulu Üyesi Eralp Atabek, 3 Mart Ortaokul Müdürü Ayla Okumuş, 3 Mart Azizoğlu İlkokulu Müdürü Ebru Yılmaz, 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi - Anadolu Lisesi Müdürü Kaan Selçuk'un hazır bulunduğu ziyarette, salgın sürecinde eğitim kurumlarının nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirme yaptı.

Koronavirüs salgınının eğitim sürecinde alışılmışın dışında bir pencere açtığını kaydeden Prof. Dr. Pala, süreci en az hasarla atlatabilmek için öğrencileri ve çalışanları risk kategorisine ayırmak gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Pala, eylül ayı itibariyle görülecek olan mevsimsel griple birlikte Koronavirüs tablosunun daha da ağırlaşacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Okul yöneticileri daha önce öğrencilerin okul içindeki tutum ve davranışlarından sorumluydu. Bundan sonra geliş ve gidişlerinden de sorumlu. Kovid dışında farklı salgın hastalığı ve risk grubunda yer alan çalışanlar ya da aile üyelerinde bu grupta yer alan öğrenciler okuldan uzaklaştırılmalı.

ÇEK 3 Mart Eğitim Kurumları Koronavirüs salgınına karşı aldığı önlemleri memnuniyetle karşıladım. Bursa'da, belki Türkiye çapında bu kadar hassas davranan ve standartlarını yükselten çok az kurum vardır" dedi.

Prof. Dr. Pala, en önemli bulaş yolunun yüzey teması ve solunum yolları olduğunun altını çizerek, ellerin yıkanmasının ve maske kullanılmasının önemini vurguladı.

Başkan Küçükkayalar, salgın sürecinde öğrenciler arasında fiziksel mesafeyi korumak amacıyla sınıfların yeniden düzenlendiğini, ek derslikler ve yeni bir yemekhane yapıldığını anlattı. Küçükkayalar, okula gelemeyen öğrencilerin kamera sistemi ile sınıfa canlı bağlanarak derslere katılacağını bildirdi.

 

 

 

Fotoğraflar