Haydi çocuklar sokağa

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Beşevler Anaokulu ile Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi'nin 3-6 yaş grubu çocuklarına yönelik olarak tasarladığı "Çocuk Sokağı" projesi yaşama geçirildi.

        Çocukların kenti algılaması, yorumlaması ve sorunlara çözüm üretmesi amacıyla tasarlanan projenin tanıtımı, Çamlıca Mahallesi Lale Sokak'ta yapıldı.

        Etkinliğe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, ÇEK Yönetim Kurulu üyeleri, Çamlıca Mahalle Muhtarı Orhan Öztürk, öğrenciler, veliler ile mahalle sakinleri katıldı.

         ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, yaptığı konuşmada, proje çerçevesinde çocuklara harita, ölçek, kuşbakışı ve maket gibi kavramların öğretildiğini belirterek, ayrıca çocukların çevre bilincinin de geliştiğini ifade etti.

         Başkan Mustafa Bozbey, geleceğimiz olan çocukların hem iyi eğitilmeleri hem de kendi yaşam alanlarını çocukları kutladı, iyi eğitilmelerinin önemine dikkati çekti.

          Bozbey,  çocukların daha özgür ortamlarda sorgulayan, araştıran, özgürlüklerini savunan, demokratik bir ülkede büyümeleri ve dünya insanı olmaları dileğinde bulundu.

         Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, çocukların düşüncelerini somutlaştırmalarının önemi üzerinde dururken, Çamlıca Mahalle Muhtarı Orhan Öztür de, örnek projenin mahallesinde yaşama geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

         Konuşmaların ardından projede yer alan Beşevler Anaokulu öğrencilerine sertifikaları verildi ve sokağın açılışı geçekleştirildi.

         Proje kapsamında çocukların yaptıkları atölye çalışmaları sergilendi.

Fotoğraflar