"Gücümüz Eşitliğimiz"

"Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu STK'ları Dinliyor" çalıştayında Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin tanıtımı yapıldı.

Yeşim Tekstil, Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) ve Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği'nce (BUİKAD) oluşturulan platformun, "Gücümüz Eşitliğimiz" başlıklı çalıştay, Kalder Evi'nde yapıldı.

Çalıştaya, ÇEK Başkanı ve BUSİAD Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar, ÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Füsun Kuter, Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü ve Global Compact Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu Eş Başkanı Dilek Cesur, BUİKAD Başkanı Oya Eroğlu, Mor Salkım Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler ile Kalder Genel Sekreteri Aykan Kurkur katıldı.

Platform üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek doğru işbirlikleri oluşturmayı hedefleyen çalıştayda, STK'lar yaptıkları çalışmaları ve projelerini paylaştılar.

BUSİAD Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar, Bursa Sanayici ve İş insanları Derneği'nin kadınsız kalkınma ve medeniyetin olmayacağının bilincinde

olduğuna dikkati çekerek, BUSİAD'ın 41. yılında ismini "İş Adamları"ndan "İş İnsanları"na dönüştürerek, zihinlerdeki ayrımı kelimelerden de kaldırdıklarını söyledi.

Prof. Dr. Füsun Kuter, kooperatifin yapısı, sosyal sorumluluk projeleri "Kır Çiçekleri Okusun Diye", "ÇEK(İ)MECE", "ÇEKİRGEM" ve Görükle Kültür Merkezi hakkında bilgi verdi.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Değişim Liderleri Derneği, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, Uludağ Soroptimist Kulübü ve Yanındayız Derneği yöneticileri de, kadın ve çocukların sosyal hayatta yer bulmasına yönelik projelerini katılımcılarla paylaştı.

 

 

 

 

 

Fotoğraflar