"Fırtına" prömiyer yaptı

ÇEKSANAT Tiyatro'nun, Yasin Yürekli'nin William Shakespeare'in eserinden uyarlayıp yönettiği çocuk oyunu "Fırtına"nın prömiyeri gerçekleştirdi.

ÇEKSANAT Görükle Kültür Merkezi'nde yapılan gösterime, ÇEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zafer Tolunay, Yönetim Kurulu üyeleri Nihan Alpay, Süheyla Toppamuk, Hüseyin Bulun, Eralp Atabek, Aral Alkan, Ertuğrul Z. Aydın, Kubilay Aydın, Denetim Kurulu Üyesi Buğra Küçükkayalar ile davetliler katıldı.

Zafer Tolunay, gösterimin ardından yaptığı konuşmada, ÇEKSANAT bünyesinde profesyonel bir çocuk tiyatrosu kurduklarını, geçtiğimiz yıl "Don Quijote" ile perdeyi açtıklarını, bu yıl da "Dev Kurbağa", "Hendek" ve "Fırtına" ile devam ettiklerini söyledi.

Kat edilmesi gereken çok yol olduğunu ve her zaman daha iyisi için uğraş verdiklerini ifade eden Tolunay, performansları nedeniyle oyuncuları kutladı, emeği geçen herkese teşekkür etti.

7 yaş ve üzeri için sahneye uyarlanan oyunda, çıkan bir fırtına sonrasında, sihirbaz Prospero ve kızı Miranda'nın yaşadığı sihirli adaya düşen çeşitli karakterlerin hikâyesi esprili bir dille anlatılıyor. Oyunda 6 tiyatro sanatçısı, sadece bedenlerini kullanarak, sahneye o an istedikleri karakter, atmosfer, zaman ve mekân davet eden bir oyun zemini inşa ediyor.

Tek perdelik oyunun müzikleri Nedim Yıldız'a, koreografisi Mert Aksu'ya, dekor ve kostüm tasarımı da Sinan Sungur'a ait.

Oyunda, ÇEKSANAT Tiyatro oyuncuları, İlkay Zengin, Cantuğ Yavuz, Kağan Şenbaş, İrem Azar, Yaren Şensoy, Müge Açıkdüşünenler rol alıyor.    

Yıl boyunca GKM Sahnesinde izleyici ile buluşacak Fırtına, ulusal ve uluslararası festivallerin yanı sıra, başta İstanbul, Ankara olmak üzere çeşitli illerde, özellikle Bursa kırsalındaki köylerde de sahnelenecek.

Sömestr tatilinde 26, 28, 29, 30 Ocak, 5, 6 Şubat tarihlerinde tiyatroseverlerle buluşacak Fırtına'nın biletleriGörükle Kültür Merkezi (GKM) gişesinden ya da www.biletinial.com/tiyatro/firtina-cek-snt sitesinden temin edilebiliyor.

Fotoğraflar