Doç. Dr. Türkkan: "Her zaman ÇEK'in hizmetinde olacağız"

Doç. Dr. Türkkan: "Her zaman ÇEK'in hizmetinde olacağız"

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, Çağdaş Eğitim Kooperatifi felsefesinin ve yaptığı çalışmaların çok değerli olduğunu söyledi.

BTO Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Günhur Başıbüyük, Dr. Yücel Bender, Dr. Alper Akın ile ÇEK Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen meslektaşları Prof. Dr. Müfit Parlak'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Güler Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda gerçekleşen ziyarette, ÇEK Başkanı Prof. Dr. Müfit Parlak, Başkan Yardımcısı Zafer Tolunay, Yönetim Kurulu üyeleri Aral Alkan, Dr. Ertuğrul Aydın, Eralp Atabek, ÇEK'in kurucularından ve BTO önceki dönem başkanlarından Dr. Çetin Tor hazır bulundu.

Doç. Dr. Türkkan, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde birlikte görev yaptığı meslektaşı Prof. Dr. Müfit Parlak'ı, Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmesinden dolayı kutladı ve başarı dileğinde bulundu.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin varlığını çok önemsediklerinin altını çizen Doç. Dr. Türkkan, "ÇEK, kuruluş felsefesi ve yaptığı çalışmalar açısından bizim için çok değerli. Bugün itibariyle ortaklık dilekçemi de veriyorum. Her konuda, her zaman ÇEK'in yanında ve hizmetinde olacağız" dedi.

Prof. Dr. Parlak, ilk ziyaretin, meslek odası tarafından yapılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi, ÇEK'in idari, mali yapısı ve felsefesi hakkında bilgi verdi.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin, 25 Temmuz 1995 tarihinde köy enstitüleri felsefesiyle kurulduğunu, "imece kültürü" sayesinde "sosyal kooperatif" olgusuna ulaşıldığını anlatan Prof. Dr. Parlak, şöyle devam etti:

" 'Anaokulundan üniversiteye' eğitim kurumları açmak, ülke geneline rol model olmak, öncülük etmek, belki de en önemlisi de çocuklarımızın ücretsiz olarak eğitim hakkından yararlanmasını sağlamak. Bunu yaşama geçirebilmek için çalışıyoruz."

Prof. Dr. Parlak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Alt Komisyonu'nda Çağdaş Eğitim Kooperatifi hakkında yapılan sunun hakkında bilgilendirdi, yapının bugünlere gelmesinde katkı sağlayan, yerel yönetimlere, üniversiteye, meslek örgütlerine teşekkür etti.

Başkan Yardımcısı Zafer Tolunay, ÇEKSANAT hakkında konukları bilgilendirdi. Eğitimi sanatla birleştirmek amacıyla yola çıkıldığını kaydeden Tolunay, sanatı önemsediklerini, ÇEK'in önderliğinde çok daha iyi yerlere gidileceğini vurguladı.

ÇEK kurucularından ve BTO'nun önceki dönem başkanlarından Dr. Çetin Tor da, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin bugünlere gelmesinin hiç de kolay olmadığına dikkati çekerek, emeği geçen herkese çok teşekkür etti.

Fotoğraflar