Çocuklar tasarladı büyükler yaptı

Çocuklar tasarladı büyükler yaptı

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi, 3 Mart Beşevler Anaokulu öğrencilerinin tasarladığı Çocuk Sokağı ve Parkını yaşama geçirdi.

Çamlıca Mahallesinde yapılan Çocuk Sokağı ve Parkının açılış törenine, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Prof. Dr. Yüksel Özkan, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, ÇEK Başkan Yardımcısı Turgut Yalkı, çocuklar ve mahalle sakinleri katıldı.

Projede yer alan Defne Pera Karakaş ile projenin logosunu tasarlayan Kaan Kılınç, törende yaptıkları konuşmalarda, hayallerinin gerçeğe dönüşmesini sağlayanlara teşekkür etti.

ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, proje ile çocukların soyut birçok tanımı somut olarak öğrenme, yaratıcılıklarını destekleyecek ortamlarda bulunma, sokak mobilyaları ve elemanlarını öğrenme fırsatı bulduklarını ifade etti.

"Çocuk Sokağı Projesi"ni her yönüyle farklı ve farkındalık yaratan bir proje olarak tanımlayan Küçükkayalar, "Şehrin yönetimine katkının çocuk yaşta başlaması olgusunu, duygu ve düşüncesini çocuklarımıza vermek bile başlı başına demokratiklik, çağdaşlık, bilimsellik, insancıllık ve doğaseverlik" dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, 6 yaşından itibaren projede yer alan çocuklara teşekkür etti, yaşadığı kent üzerine kafa yoran ve bu projeye hayallerini koyan tüm çocukları sevgiyle kucakladı.

Konuşmaların ardından Küçükkayalar ve Erdem, beraberindeki çocuklarla parkın açılışını gerçekleştirdi.

Çocuklar günün anısına panoya el izlerini bırakıp, isimlerini yazarak unutulmayacak bir hatıraya imza attı.

Projeyle, yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik alanda 3 sokakta 'tek yön' ve 'yavaşlatılmış sokak uygulaması' hayata geçirildi.

Fotoğraflar