ÇEK yönetimi güven tazeledi

Buğra Küçükkayalar başkanlığındaki Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu, genel kurulda güven tazeledi.

ÇEK 3 Mart Eğitim Kurumları Salonunda yapılan genel kurulun divan başkanlığını Fevzi Topçuoğlu, katip üyeliklerini Meral Ömür ile Kenan Yiğit yaptı.

Genel kurula, eski Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan, Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Fikri Düşünceli, Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şube Başkanı Nedret Yayla, Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şube Başkanı Sultan Yurdunal katıldı.

Başkan Küçükkayalar, genel kurulda yaptığı konuşmada,  kooperatifin bugünlere gelmesini sağlayan kuruculara, başkanlara, denetim, yürütme ve çalışma kurullarında görev alanlara, ortaklara, çalışanlara, destek veren kişi, kurum, kuruluşlara ve Bursalılara teşekkür etti. 

Konuşmasına eğitimde yaşanan sorunlara değinerek başlayan Küçükkayalar,  altyapısı oluşturulmadan, anlık siyasi söylemlerle sınav ve eğitim sisteminin sürekli değiştirilerek şekillendirilmeye çalışıldığını bildirdi.

Küçükkayalar,  eğitim sistemi gittikçe bilimsellikten uzaklaştığını, üniversitelerin nitelikli hale getirmek yerine sayıyı artırmak için bölündüğünü, bilim insanlarının görevden alındığını, liyakata gereken önemim verilmediğini, eğitim ve bilimle uğraşması gereken kişi ve kurumların siyasallaştığını ifade etti.

Hukukun üstünlüğü, erkler ayrımı, insan hakları ve basın özgürlüğü gibi evrensel değerlerin erozyona uğratıldığına dikkati çeken Küçükkayalar, gazetecilerin görev yapamaz hale geldiğini, uluslararası saygın kuruluşlar tarafından açıklanan raporların göz ardı edildiğini vurguladı.

Küçükkayalar, "Aklın ve bilimin" rehberliğinde aydınlığa doğru yürüyüşünü 22 yıldır kararlı bir şekilde sürdüren Çağdaş Eğitim Kooperatifinin sorumluluğu ve üstlendiği görevin, bugünkü siyasal ve sosyal iklimde çok önemli olduğunun altını çizdi.

Bilimsel, laik ve demokratik bir eğitim için, Cumhuriyet'in kazanımları için, çağdaş ve aydınlık bir ülke için, çocuklarımızın geleceği için ÇEK'lilere çok daha fazla görevler düştüğünü kaydeden Küçükkayalar, şöyle devam etti:

"Yapmamız gereken; içi boş söylemler, hedefe götürmeyen tartışmalar yerine 'dayanışma, mücadele, özgürlük, demokrasi, hukuk, eğitim, sevgi ve umut' gibi değerli kavramların altını doldurup yaşama geçirmektir."

Küçükkayalar, iki yıllık başkanlığı dönemindeki mali tablo, projeler ve yatırımlar hakkında bilgi vererek, okullar, yurt, bağışlar, burslar, işletmelerden gelir elde eden Çağdaş Eğitim Kooperatifinin, mali yapısını daha da iyileştirmek için çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Sosyal sorumluluk projeleri "Kır Çiçekleri Okusun Diye" ve "ÇEK(İ)MECE"yi çok önemsediklerini anlatan Küçükkayalar, her iki projede görev alan, katkı koyan herkese çok teşekkür etti.

Küçükkayalar, Çağdaş Eğitim Kooperatifi İnovasyon Reform Geliştirme Merkezi (ÇEKİRGEM) ve Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı hakkında bilgi verdi.  

Eğitimin şekillenmesi ve kalitesinin artmasının sadece devletin gücüyle değil, yurtseverler ve yardımseverlerin katkıları ile mümkün olduğunun altını çizen Küçükkayalar, "Topluma karşı sorumluluğumuzu hiç unutmadık, unutmayacağız" dedi.

Başkan Yardımcısı Erdal Aktuğ'un faaliyet raporunu okumasının ardından söz alan ÇEK eski Başkanı Mümin Ceyhan, göreve seçilecek olan yeni yönetimden, üniversitenin kurulması yönünde adım atmasını istedi.

Konuşmaların ardında ardından tek liste ile gidilen seçimde ÇEK Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

"Aral Alkan, Atakan Ünsal, Doğan Yımaz, E. Rüyam Küçüksüleymanoğlu, Eralp Atabek, Erdal Aktuğ, Füsun Kuter (Yazman), Hüseyin Bulun, M. Buğra Küçükkayalar (Başkan), Müfit Parlak, Nihan Alpay (Sayman), Rüçhan Uz, Serkan Sapan, Turgut Yalkı (Başkan Yardımcısı) , Zafer Tolunay."

Öte yandan, ÇEK eski Başkanı Mümin Ceyhan genel kurul öncesi, Cumhuriyet öncesi Bursa yakın tarihinde yaşadığı düşünülen insanların sosyal, siyasal, ve ekonomik sorunları çerçevesinde yaşanan bir aşkın anlatıldığı "Yasak Aşk" isimli kitabını, Kır Çiçekleri yararına imzaladı.

Fotoğraflar