ÇEK ve UNESCO arasında kültür köprüsü kuruldu

ÇEK ve UNESCO arasında kültür köprüsü kuruldu

Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) ile Bursa UNESCO Derneği arasında kültür köprüsü oluşturulması yönünde ilk adım atıldı.

ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Müfit Parlak, Başkan Yardımcısı Zafer Tolunay, Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdürrahim Korukçu, Bursa UNESCO Derneği Başkanı İlker Özaslan'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Bursa Mühendis ve Mimar İşinsanları Derneği (BUMİAD) lokalinde gerçekleşen ziyarette, Dernek Başkan Yardımcısı Tahsin Bulut, Yönetim Kurulu üyeleri Tijen Sözeri, Birgül Yıldız Günay, Sema Adalı, Kurucu Koordinatörü Oya Bozkurt da yer aldı.

Prof. Dr. Parlak, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin idari, mali yapısı ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi verdi. Kuruluşunun 27. yılını kutlayan ÇEK'in, bin 800'ü aşkın ortağı, bin 700'ü aşkın öğrenci, 250'ye yaklaşan çalışan sayısı ile Türkiye'nin ilk ve en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olduğunun altını çizen Prof. Dr. Parlak, bugünlere toplumun tüm kesimlerinden alınan destekle gelindiğini bildirdi.

Yaşama geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri "Kır Çiçekleri Okusun Diye", "ÇEK(İ)MECE", "ÇEKSANAT", "ÇEKİRGEM" ile ÇEK'in "Sosyal Kooperatif" olarak tanımlandığını vurgulayan Prof. Dr. Parlak, sırada üniversite olduğunu bunun için Bursa Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı'nın (ÇEKVAK) kurulduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Parlak, UNESCO ile yapılacak çalışmaları ortak projeye dönüştürmeye çok sıcak baktıklarını, bu konuda hemen çalışmalara başlanabileceğini belirterek, "Bursa UNESCO Derneği ile ortaklaşa yapacağımız çalışmaları kartopuna dönüştürmeliyiz" dedi.

Özaslan da, UNESCO kardeş okullar ağında Bursa Anadolu Lisesi ile Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nin yer aldığını, proje sayesinde öğrenci değişim programlarının gerçekleştirildiğini söyledi.

ÇEK okullarından birinin de kardeş okullar ağında yer alması konusunda destek verebileceklerine dikkati çeken Özaslan, "Bu ağı geliştirme konusunda çalışmalar yapıyoruz. ÇEK'ten de bir okul burada yer alsın. Ayrıca, ortak proje yapma konusunda işbirliği protokolü yapalım, çalışmalara başlayalım" diye konuştu.

Fotoğraflar