ÇEK'te hüzün ve gurur

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin onur ve gurur abidesi olan Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdunda kalan "Kır Çiçekleri"nin mezuniyet töreninde coşku ve hüzün bir arada yaşandı.

Divan Otel'de gerçekleştirilen mezuniyet törenine, ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Füsun Kuter, Aral Alkan, Atakan Ünsal, kurum müdürleri, aileler ile öğrenciler katıldı.

Yurt Müdürü Leyla Sevinç törende yaptığı konuşmada, "Güzel çiçeklerim, yolunuz açık olsun. Umudunuzu hiç yitirmeden yolunuza devam edin ve bizlerden sonra da ruhunu hep yaşatın. Daima gönlümüzde yer alacaksınız. Sizleri hiç unutmayacağız.  Yolunuz açık olsun sevgili yavrularım" dedi.

ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar da, ÇEK'in temel hedefinin, geleceğin aydınlık Türkiye'sine çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı aydın insanlar, özgür düşünen bireyler yetiştirmek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

 "Sizler geleceğimizsiniz. Sizler gururumuzsunuz. Sizlerin yetişmesine katkı koyarak, ülkemize aydınlık düşünceli bireyler yetiştirmek bizim asıl görevimiz. Aydınlanma meşalesini başarıyla taşıyacak olan Kır Çiçeklerimiz, bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum."

Yönetim Kurulu Üyesi Aral Alkan da, Kır Çiçekleri'nden çok çalışmalarını ve başarılı olmalarını istedi.
Mezuniyet coşkusu ile yurttan ayrılmanın hüznünü yaşayan Kır Çiçekleri de, örnek bir birey olarak ÇEK'i en iyi şekilde temsil edeceklerini ve yapılanları hiçbir zaman unutmayacaklarını söylediler.

 Konuşmaların ardından mezuniyetlerini keplerini atarak kutlayan Kır Çiçekleri, bütün senenin yorgunluğunu ve stresini doyasıya eğlenerek attılar.

Şef Bahadır Sevik'in yönetiminde Kır Çiçekleri korosunun seslendirdiği eseler, geceye katılanları büyüledi.

Gece, Yönetim Kurulu Üyesi Aral Alkan'ın öğrencilere hediyelerini vermesi ve mezuniyet pastasının kesilmesiyle sonlandı.

Fotoğraflar