"ÇEK Ödülü" sahiplerini buldu

"ÇEK Ödülü" sahiplerini buldu

Çağdaş Eğitim Kooperatifinin bu yıl kapsam değişikliğine gidilerek, Eğitim, Hizmet ve Teşvik dallarındaki ödülleri sahiplerine veridi.

Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, Prof. Dr. Ebru Aktan Acar (Eğitim), Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) (Hizmet), Osman Canik de (Teşvik) dalında ödül aldı.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda düzenlen eğitim ödül töreni, Sunay Akın'ın "Görçek" isimli muhteşem oyunuyla taçlandı.

Geceye, eski Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan,  eski Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ÇEK eski başkanları Fevzi Topçuoğlu, Korhan Durusoy, Nejat Vardar, Prof. Dr. Ulviye Özer, Ali Arabacı, Çanakkale ÇEK Başkanı Bilge Şimşek, yönetim ve denetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile izleyiciler katıldı.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, törende yaptığı konuşmada, ÇEK ödüllerinin verildiği bu anlamlı gecede birlikte olunmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

3 Mart 1924 tarihinde çıkarılan yasaların, devrimlerin gerçekleşmesinde altyapıyı oluşturduğunu anlatan Küçükkayalar, her şeyin temelinde eğitim olduğu düşüncesi ile kurulan ve çalışmalarını bu felsefe ile sürdüren Çağdaş Eğitim Kooperatifinin tüm eğitim kurumlarının başında 3 Mart ibaresi bulunduğunu, her yıl verilen ödül törenlerinin de bu tarihte yapıldığını anımsattı.

96 yıllık süreçte eğitim ve öğretim ile ilgili önemli bir yol alınmasına rağmen, hala atılması gereken çok adım, kat edilmesi gereken çok mesafe olduğunun altını çizen Küçükkayalar, bazı konularda ilerleyeceğimiz yerde geri gittiğimizin altını çizdi.

Küçükkayalar, çağı yakalayamayan, ülkemizi ileri götüremeyen eğitim politikalarının yarattığı olumsuzlukların sonuçlarının uluslararası saygın kuruluşların açıkladığı raporlarla ortaya çıktığını söyledi.

Bilim insanlarına, sanatçılara, yazarlara, gazetecilere değer verilmesi, korunup kollanması gerektiğine dikkati çeken Küçükkayalar, karşıt düşüncede olanların fikirlerini, açıklamalarını özgürce söylemesi ve tartışması gerektiğini vurguladı.

Küçükkayalar, demokratik özgürlükler ve prensipler çerçevesinde konuşarak ortak paydalarda buluşulması gerektiğini belirterek, "Birbirimize körü körüne karşıt olmamalı, bunu keskinleştirip bir yaşam felsefesi haline getirmemeliyiz, hoşgörülü olmayı bırakmamalıyız" dedi.

Konuşmasında, 25. yaşını kutlamaya hazırlanan Çağdaş Eğitim Kooperatifinin sosyal sorumluluk projeleri "Kır Çiçekleri Okusun Diye",  "ÇEK(İ)MECE", ÇEK İnovasyon Reform Geliştirme Merkezi (ÇEKİRGEM) hakkında bilgiler veren Küçükkayalar, sözlerini şöyle tamamladı:

"'Anaokulundan Üniversiteye...' hedefiyle yola çıkan ve bu yıl 25. kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, dün olduğu gibi yarınlarda da, geleceğin aydınlık Türkiye'sine çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı aydın insanlar, özgür düşünen bireyler yetiştirerek katkıda bulunmayı sürdürecektir."

Konuşmanın ardından Buğra Küçükkayalar, eski Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan, eski ÇEK başkanları Ali Arabacı ve Korhan Durusoy ile birlikte Prof. Dr. Ebru Aktan Acar'a (Eğitim), Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD)  Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eroğlu'na (Hizmet) ve Osman Canik'e (Teşvik) ödüllerini takdim etti.

Eski ÇEK Başkanı Prof. Dr. Ulviye Özer, rahatsızlığı nedeniyle geceye katılamayan Prof. Dr. İoanna Kuçuradi'nin ödülünü İstanbul'da verdi.

Prof. Dr. İoanna Kuçuradi,  Prof. Dr. Ebru Aktan Acar, Oya Eroğlu ve Osman Canik, ödüle layık görülmelerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Törenin ardından sanatçı Sunay Akın, "Görçek" isimli gösterisini sahneledi. Anadolu'nun ilk çağlarından Cumhuriyet'e izleyicileri harika bir tarihi yolculuğa çıkaran Sunay Akın, salonu hınca hınç dolduran izleyicileri zaman zaman hüzünlendirdi, zaman zaman da kahkahaya boğdu.

Oyunun bitimiyle birlikte izleyiciler, Sunay Akın'ı dakikalarca ayakta alkışladı. Muhteşem gece, ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar'ın Kır Çiçeği Elif Görel ile birlikte Sunay Akın'a çiçek takdimiyle sona erdi. 

Fotoğraflar