ÇEK kıvılcımı meşaleye dönüşüyor

ÇEK kıvılcımı meşaleye dönüşüyor

Bursa'nın aydınlığa açılan penceresi Çağdaş Eğitim Kooperatifi, "Anaokulundan Üniversiteye..." hedefiyle çıktığı yolda, yaşama geçirdiği eğitim kurumlarıyla kişileri büyülemeyi sürdürüyor.

       ÇEK hafta sonu İstanbul-İzmir Otoyol Projesi'nde çalışan mühendisler, Sibel Esendal, Bülent Esendal, Aydan Tuzcu ve Kenan Tuzcu'yu ağırladı.

       Tanıtım filminin izlenmesinin ardından Kurumsal İletişim Sorumlusu Teoman Alper, konuklara, kurumun kuruluş felsefesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

        Alper, ÇEK'in, imece geleneğinin temel alındığı, sorumluluk bilinciyle hareket eden değişik siyasi görüşteki kişi ve kurumların bir araya gelerek oluşturduğu özgün bir örgütlenme modeli olduğunu anlattı.  

        Devlet desteği olmayan ÇEK'in kurum gelirlerinin, bağışlar, üye giriş aidatları, okullar ve çelenk hizmetinden elde edildiğini vurgulayan Alper, "Bu özgün yapının yurt geneline yayılmasını, daha çok Kır Çiçeği okutmayı, daha çok ekonomik olanaktan yosun çocuğumuza eğitim olanağı sunmak için desteğe ihtiyacımız var" dedi.

        Bülent Esendal da, Uğur Dündar'ın yazısı sayesinde ÇEK'in varlığından haberdar olduklarını bildirdi. Heyecan verici yapıyı yakından tanımak ve üzerlerine düşebilecek sorumluluğu yerine getirmek amacıyla ziyaret ettiklerini vurgulayan Esendal, şöyle konuştu:

       "Yapılanlar ve anlatılanlar karşısında gerçekten büyülendik. Böyle bir yapının varlığı, ülkemiz ve çocuklarımız adına hem mutluluk hem de umut verici. Buranın bir parçası olmayı ve katkı sunmayı çok arzularız."

 

Fotoğraflar