"ÇEK, hayal ötesinde bir yapı"

"ÇEK,  hayal ötesinde bir yapı"

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi ve değerlerini sahiplenen, aydınlanma meşalesi ve eğitim ışığını gelecek nesillere taşıyan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, konuklarını büyülüyor.

       Bursa'nın aydınlığa açılan penceresi Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği İzmir Şubesi yöneticileri ve üyelerini ağırladı.

       ÇEK Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda karşılanan konuklara kahvaltının ardın Başkan Buğra Küçükkayalar tarafından kurumun kuruluş felsefesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

       Küçükkayalar, ÇEK'in, imece geleneğinin temel alındığı, sorumluluk bilinciyle hareket eden değişik siyasi görüşteki kişi ve kurumların bir araya gelerek oluşturduğu özgün bir örgütlenme modeli olduğunu anlattı.  

       Kamuoyunun yakından tanıdığı, güven konusunda kuşku duyulmayan kişilerden oluşan yönetim kurullarının, hiçbir ücret ve huzur hakkı almadan gönüllülük esasıyla görev yaptığının altını çizen Küçükkayalar, ÇEK'in kurum gelirlerinin de, bağışlar, üye giriş aidatları, okullar ve çelenk hizmetinden elde edildiğini vurguladı.

       Küçükkayalar, ortaklarına kar payı dağıtmayan Kooperatif'in, elde edilen artı değerleri yeni eğitim yatırımlarına ve ekonomik nedenlerle okuma olanağından yoksun çocuklara harcadığında dikkati çekerek, şöyle devam etti:

        "'Anaokulundan Üniversiteye' eğitim kurumları açmak hedefimiz. Son olarak iki lisemiz hizmete girdi, sırada üniversite var. Bununla yetinmiyoruz, bu özgün yapının yurt geneline yayılmasını istiyoruz. Umuyor ve diliyorum ki İzmir sizler oluşturursunuz. Sizlere her türlü desteği vermeye hazırız."

        ÇEK Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Sema Üçok, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin en önemli sosyal sorumluluk projesi -"Kır Çiçekleri Okusun Diye..." hakkında konukları bilgilendirdi.

       Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Seyrek de,  hayalin ötesinde bir yapıyla karşılaşmış olmanın mutluluğu içinde olduklarını, bu kadar mükemmelini beklemediklerini ifade etti.

       22 yılda inanılmazı başaran, yapının kuruşundan günümüze bugünlere gelmesinde emeği geçen herkesi yürekten kutlayan Seyrek, "Bütün arzumuz ve dileğimiz bu yapıyı İzmir'e taşımak. İnanıyorum ki İzmir bunun üstesinden başarıyla gelecek" dedi.

      Konuklar daha sonra ziyaret ettikleri ÇEK 3 Mart İlkokul-Ortaokul Müdürü Ayla Okumuş, 3 Mart Lisesi Müdürü Kaan Selçuk, Görükle Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu Müdürü Füsun Dönmez ve 3 Mart Beşevler Anaokulu Müdürü Rengin Güngör'den kurumları hakkında bilgiler aldılar.

Fotoğraflar