ÇEK genel kurulu yapıldı

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu'nun mali ve idari çalışmaları, 27. olağan genel (mali) kurulunda ibra edildi. 2008 yılından beri bin lira olan ortaklık bedeli de 2 bin liraya çıkartıldı.

3 Mart Eğitim Kurumları Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, önceki dönem başkanlarından Fevzi Topçuoğlu, Bursa Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı (ÇEKVAK) Başkanı, Denetleme Kurulu Üyesi Buğra Küçükkayalar, Başkan yardımcıları Prof. Dr. Füsun Kuter, Zafer Tolunay, Sayman Nihan Alpay, Yazman Süheyla Toppamuk, Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Bulun, Eralp Atabek, Doğan Yılmaz, Prof. Dr. Rüçhan Uz, Aral Alkan, Prof. Dr. Rüyam Küçüksüleymanoğlu, Umut Ceyhan, Erdal Aktuğ, Denetleme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu, Murat Diyaroğlu ile ortaklar katıldı.

Mali kurul, ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Müfit Parlak'ın yurt dışında bulunması nedeniyle Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Kuter tarafından açıldı. Divan başkanlığına Ali Kara, katip üyeliklere de Gözde Kartal ile Sine Çelik seçildi.

SPOR SALONU İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Prof. Dr. Kuter, mali kurulda yaptığı konuşmada, kooperatifin bugünlere gelmesini sağlayan kuruculara, başkanlara, denetim, yürütme ve çalışma kurullarında görev alanlara, ortaklara, çalışanlara, destek veren kişi, kurum, kuruluşlara teşekkür etti.

Yapısal, kurumsal, bursluluk, mali veriler, gelirler, artı değer kullanımı, sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgiler veren, rakamsal değerli paylaşan Prof. Dr. Kuter, yapılanların ve rakamsal değerlerin, kooperatifte görev alan ortaklar, gönüllüler ve çalışanlar tarafından oluşturulan sağlam yapının üzerine inşa edildiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Kuter, 26 yıla sığdırılan harika çalışmaları yeterli görmediklerini, daha yapılması gereken çok işin, katedilmesi gereken uzun bir yolun olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Gerçekçi hedeflerle oluşturduğumuz ve planladığımız projelerimizden biri de spor salonumuz(du). Her şeyi ile hazırdı. Okullar kapatılınca temelini atacaktık, ancak ekonomik kriz ve yaşanan belirsizlikler nedeniyle salonumuzun maliyeti 10 milyon liradan 15 milyon liraya çıktı!

Böyle bir ülke ortamında ister istemez projemizi geçici olarak ertelemek zorunda kaldık. Bağışçı bulmamız halinde -bu konuda hepimize görev düşüyor- ilk harcı birlikte atarız." 

ÇEK'İN ÜSTLENDİĞİ ROL

Prof. Dr. Kuter, 99 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılan çağdaşlaşma projesinin kazanımları sayesinde Cumhuriyet'in saygın bir kurumuna dönüşen Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin, eğitim alanındaki çalışmalarıyla ve sosyal sorumluluk projeleriyle ilklerin yaşama geçirilmesinde önemli bir rol üstlendiğine işaret etti.

Prof. Dr. Kuter, 3 Mart Eğitim Kurumları ve yurtların, temel felsefesini "Akıl ve bilim"den alan, toplumsal sorumluluk ve demokrasi bilincine sahip, çevreci, sanatsal, sportif değerlere önem veren, bilimsel yöntemleri uygulayan, sorgulayan öğrencilerin yetişmesine öncülük ettiğini bildirdi.

Konuşmasında, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin sosyal sorumluluk projeleri "Kır Çiçekleri Okusun Diye", ÇEK(İ)MECE, ÇEKİRGEM ve ÇEKSANAT hakkında bilgi veren Prof. Dr. Kuter, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin ilkelerinde ve çalışmalarında gören tüm yurtseverleri, bütün güçleriyle bu yapıyı ve kurumu desteklemelerini rica ediyorum. Bu düşünceyi yaymak ve çoğaltmak; bu düşünce temelinde birleşmek, cesur, kararlı, örgütlü şekilde beraber olmak, ÇEK'in sonsuza kadar yaşamasını sağlamak hepimizin görevidir. Yapının bugünlere gelmesinde maddi manevi desteğini esirgemeyen siz değerli ortaklarımıza, bağışçılarımıza, gönüllü yöneticilerimize, çalışanlarımıza, velilerimize teşekkür ediyorum."

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Türkiye'ye rol model olan aydınlanma yuvasının yurt genelinde yaygınlaşması dileğinde bulunarak, ÇEK'in her zaman yanında ve destekçisi olacağını ifade etti.

EKONOMİK KRİZİN ETKİSİ

Sayman Nihan Alpay da, dünyayı kasıp kavuran salgından çıkıp biraz daha rahat nefes almayı düşünürken bu kez de ağır bir ekonomik krizin etkisi altında olduğumuzun altını çizerek, şunları söyledi:

"Ekonomik göstergeler, yapılan değerlendirmeler çok kaygı verici boyutta. Daha da vahimi, bu iç karartıcı tablonun nasıl bir seyir izleyeceğini, nasıl bir önlem alınacağını bilmiyor olmamız!

Fırtınalı okyanusta yol alan Çağdaş Eğitim Kooperatifimizi sağ salim limana yanaştırmanın çabası ve uğraşı içerisindeyiz. Çok zorlu süreçleri, dayanışmanın en güzel örneklerini vererek sizlerle birlikte aştık.

Bugünleri de aynı duygu ve düşünceyle aşacağımıza, ülkemizin yarınlarının güvencesi olan çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla çalışacağımıza yürekten inanıyorum."

Doğan Yılmaz  çalışma programını, Buğra Küçükkayalar da denetim kurulu raporunu okudu.

Yönetim kurulunun 2021 yılı faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve hesapları "oy birliği" ile kabul edilirken, ortaklık ücreti de 1.000 liradan 2.000 liraya çıkartıldı.

 

Fotoğraflar