ÇEK Genel Kurulu tamamlandı

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin 29. Olağan Genel Kurul Toplantısı 29 Haziran 2024'te gerçekleştirildi. 3 Mart Eğitim Kurumları Konferans Salonu'ndaki toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ÇEK eski dönem başkanları, danışma kurulu üyeleri, yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle ortaklar katıldı.

Divan Başkanlığına Buğra Küçükkayalar, kâtip üyeliklere de Kenan Yiğit ve Caner Burak Taner'in seçildiği genel kurul, ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Nihan Alpay'ın açılış konuşmasıyla başladı. Alpay konuşmasında Kooperatifin bugünlere gelmesinde emeği geçen kuruculara, başkanlara, denetim, yürütme ve çalışma kurullarında görev alanlara, ortaklara, çalışanlara ve destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılan çağdaşlaşma projesinin kazanımları sayesinde Cumhuriyet'in saygın bir kurumu haline geldiğini ifade eden Alpay, Kooperatifin eğitim alanındaki çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleriyle ilklerin yaşama geçirilmesinde önemli rol üstlendiğini belirtti. Alpay, 3 Mart Eğitim Kurumları ve yurtların, temel felsefesini akıl ve bilimden alan, toplumsal sorumluluk ve demokrasi bilincine sahip, çevreci, sanatsal ve sportif değerlere önem veren, bilimsel yöntemleri uygulayan ve sorgulayan öğrencilerin yetişmesine öncülük ettiğini kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda da Çağdaş Eğitim Kooperatifi Üyesi olan Mustafa Bozbey, ÇEK'in yıllardır nasıl geliştiğini yakından takip ettiğini belirterek, kurumun bugünlere gelmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Bozbey, ÇEK'in ortaya koyduğu konseptin kentin başka noktalarına da taşınması konusuna odaklanılması gerektiğinin altını çizerek, Türkiye'yi bulunduğu konumdan ileri taşımanın ve ülkenin demokrasi anlayışını yükseltmenin yolunun eğitim seviyesinden geçtiğine vurgu yaptı. Eğitime gereken katkıyı sunmak adına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ÇEK'in destekçisi olacağını ifade eden Bozbey, ÇEK ile birlikte yürüyeceğini ve ÇEK ortağı olmaktan gurur duyduğunu da sözlerine ekledi.

Genel kurulda faaliyet raporunu Başkan Yardımcısı Süheyla Toppamuk, mali verileri Sayman Doğan Yılmaz, Denetim Kurulu raporunu Şükran Yılmaz Soğukpınar ve Özlem Kara Saribal, çalışma programını ise Kubilay Aydın okudu. Yönetim Kurulu'nun 2023 yılı faaliyet raporu, Denetim Kurulu raporu ve hesapları oy birliği ile kabul edilirdi. "Dilek ve öneriler" bölümünün ardından genel kurul toplantısı sona erdi.

Fotoğraflar