ÇEK Gemlik için kolları sıvadı

ÇEK Gemlik için kolları sıvadı

Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Gemlik Belediyesi ile ortaklaşa ilçeye yükseköğrenim yurdu kazandırılması amacıyla kolları sıvadı.

ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar, Başkan Yardımcısı Turgut Yalkı, Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Füsun Kuter, Prof. Dr. Müfit Parlak, eski başkanlardan Mümin Ceyhan, Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan'ı ziyaret etti.

Gemlik Belediye Başkan yardımcıları Bayram Demir, Zeynep Akış Serintürk ile meclis üyeleri Arzu Karataş, Emir Birgün ve Galip Gür'ün de hazır bulunduğu toplantıda, ÇEK'in ilçede yapılanması ve yurt açması konuları ele alındı.

Başkan Küçükkayalar, Çağdaş Eğitim Kooperatifinin felsefesini, hedeflerini ve projelerini anlattı. "Çağdaş, demokratik, laik, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bireyler yetiştirmektir" amacıyla 25 Temmuz 1995 tarihinde kurulan ÇEK'in bir başarı örneği olduğunun altını çizen Küçükkayalar, "Anaokulundan Üniversiteye" hedefiyle çıkılan yolda sırada üniversitenin olduğunu vurguladı.

Sosyal sorumluluk projeleri "Kır Çiçekleri Okusun Diye" ve "ÇEK(İ)MECE" hakkında da bilgi veren Küçükkayalar, yurda kız öğrenci ve burs konusunda destek istedi. Küçükkayalar, Çağdaş Eğitim Kooperatifinin yurt geneline yayılması konusunda çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Başkan Sertaslan da, üniversite öğrencilerinin barınma sorununun çözümü konusunda Çağdaş Eğitim Kooperatifi ile birlikte adım atmaya hazır olduklarını vurguladı.

İnsanların, belediyeden burs ve barınma konularında adım atmasını istediğini kaydeden Sertaslan, "Çalışmayı salt belediye olarak değil, paydaşlarla gerçekleştirmek istiyoruz. ÇEK'e bu konuda gerekli desteği veririz" dedi.

Prof. Dr. Müfit Parlak, ilçenin 250-300 kişilik yurda ihtiyacı olduğuna dikkati çekerken, Mümin Ceyhan da, belediyeden yer temini konusunda destek beklentisini dile getirdi.

Ziyarette, Çağdaş Eğitim Kooperatifinin ilçede yapılanması konusu da ele alındı.

 

Fotoğraflar