ÇEK eski Bakan Kayalar'ı ağırladı

ÇEK eski Bakan Kayalar'ı ağırladı

Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Maliye ve Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı Lütfullah Kayalar'ı ağırladı.

Lütfullah Kayalar'a, ziyaretin ilk durağı olan kooperatif merkezinde, Başkan Buğra Küçükkayalar tarafından Çağdaş Eğitim Kooperatifinin kuruluş amacı, felsefesi, mali yapısı ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi verildi.

Kuruluşunun 24. yılında 23 kurucudan bin 778 ortağa, bin 628 öğrenciden 225 çalışana ulaşan Çağdaş Eğitim Kooperatifinin Türkiye'nin ilk ve tek "sosyal amaçlı" kooperatifi olduğuna dikkati çeken Küçükkayalar, şöyle konuştu:

"24 yılda çok güzel şeyler yapıldı. 'Anaokulundan Üniversiteye' hedefiyle çıktığımız yolda bir tek üniversite kaldı. Bu konuda ön çalışmalara başladık. Hedefimiz, kısa sürede kurumlarımızım arasına üniversiteyi de eklemek."

Lütfullah Kayalar da, böyle güzel bir yapının oluşmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçenleri kutladı ve bundan sonra yapının bir parçası olarak Çağdaş Eğitim Kooperatifine destek vereceğini ifade etti.

Kayalar, gezinin ikinci durağında ÇEK Eğitim Yerleşkesinde 3 Mart Azizoğlu İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ayla Okumuş ile 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi Müdürü Kaan Selçuk'u ziyaret ederek, okullar hakkında bilgi aldı. Ziyarette, Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdürrahim Korukçu da bulundu.

Buradan Görükle Yükseköğrenim Öğrenci Yurduna geçen Kayalar'a, Müdür Yardımcısı Niyazi Göksoy, yurdun yapısını anlattı.

Gezinin son durağı 3 Mart Beşevler Anaokulu oldu. Müdür Rengin Güngör, Kayalar'a okulu gezdirdi, eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Fotoğraflar