ÇEK'e bir ödül de BUMİAD'dan

ÇEK'e bir ödül de BUMİAD'dan

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi ve değerlerini sahiplenen, aydınlanma meşalesi ve eğitim ışığını gelecek nesillere taşıyan Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ne bir ödül de Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği'nden (BUMİAD) geldi.

       BUMİAD'ın Almira Otel'de düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet balosu ve Cumhuriyet ödülleri etkinliğine, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, sivil toplum örgütleri temsilcileri, BUMİAD üyeleri katıldı.

      BUMİAD Başkanı Orhan Efe, gecenin açılışında yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu hedeflere canı pahasına sahip çıkmayı sürdüreceklerine işaret etti.

      Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediyenin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine adım adım yürüdüğünü ifade etti.

      ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 94. kuruluş yıl dönümünde Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ni  "Cumhuriyet Ödülü"ne layık görerek, iki mutluluğu bir arada yaşatan Başkan Orhan Efe ve BUMİAD Yönetim Kurulu üyelerine şükranlarını sundu.

        Çağdaşlaşma projesi Cumhuriyet değerlerinin korunması gereken bir dönemde ÇEK'e verilen ödülü anlamlı bulduğunu ifade eden Küçükkayalar, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin sorumluluğunun daha da arttığını vurguladı.

         Küçükkayalar, günümüzde içinden çıkılmaz bir hal alan eğitim sistemi yerine, eğitim felsefesini cumhuriyet değerleri çerçevesinde oluşturan yeni bir sistemine gereksinim olduğunun altını çizdi.

         Fırtınalı bir okyanusta dinlenmemek üzere yürüyüşünü, 22 yıldır kararlı bir şekilde Cumhuriyet aydınlanmasına doğru sürdüren Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin, böyle bir sistemin oluşması için çaba sarf ettiğini anlatan Küçükkayalar, konuşmasını şöyle tamamladı:

         "Bizler, ÇEK'liler, ÇEK'e gönül verenler, sizlerden aldığımız güç ile güzel ülkemiz, sevgi, akıl, adalet, insancıllık ve bilim cumhuriyeti oluncaya kadar aydınlığa doğru yürüyüşümüzü hep sürdüreceğiz. Bu anlamlı ödül için bir kez daha tüm ÇEK ailesi adına sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

         Eğitime katkılarından dolayı BUMİAD Cumhuriyet Ödülü'ne layık görülen Çağdaş Eğitim Kooperatifi eski Başkanı Prof. Dr. Ulviye Özer de, Başkan Orhan Efe'ye ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

         

Fotoğraflar