ÇEK ailesi Mersin'de toplandı

ÇEK ailesi Mersin'de toplandı

Çağdaş Eğitim Kooperatifini yurt geneline yaymak hedefiyle Bursa'da başlatılan toplantıların üçüncü ayağı Mersin'de yapıldı.

Yenişehir Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan toplantıya, Çağdaş Eğitim Kooperatifleri başkanları Bilge Şimşek (Çanakkale), Hasan Yılmaz (Mersin), Buğra Küçükkayalar (Bursa), Mehmet Seyrek (İzmir), yönetim kurulu üyeleri ile çağdaş eğitime gönül vermiş kişiler katıldı.

Toplantının ev sahipliğini yapan Hasan Yılmaz, Mersin'de hem Çağdaş Eğitim Kooperatifinin ortak sayısının artmasına, hem de yurt konusunda yaptıkları çalışmalar ve yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi verdi.

Yurt yapımı konusunda atılan somut adıma rağmen, belediyede bürokrat engeline takıldıklarını anlatan Yılmaz, "Sanıyorum beklentimizden bir sonuç alamayacağız. Artık buraya takılı kalmadan yeni bir projeyi yaşama geçirme konusunda hemen adım atmalı, aydınlanma yuvalarını Mersin'e kazandırmalıyız" dedi.

Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Bilge Şimşek, yaptıkları kültür-sanat etkinliklerinin sunusunu katılımcılarla paylaştı, yurt konusunda her şeyin hazır olmasına rağmen 200 bin lirayı aşkın teminat mektubunda tıkandığını ifade etti.

Çanakkale'nin 100 bin nüfuslu emekli ve öğrenci kenti olduğunu anlatan Şimşek, bu miktarı bulma konusunda çok zorlandıklarını, sorun çözümlendiği an hemen protokol yapılacağını vurguladı.

Bursa Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Buğra Küçükkayalar'ın konuşması öncesi Bursa ÇEK'in tanıtım filmini izleyen katılımcılar, yapılanlardan hem etkilendiler, hem de duygusal anlar yaşadılar.

Filmden hayli etkilenen bir katılımcı, bugüne kadar çok geç kalmış olmasının kendisi açısından utanç vesilesi olduğunu, bundan sonra her şeyi ile Çağdaş Eğitim Kooperatifinin emrinde olacağının sözünü verdi.

Buğra Küçükkayalar, katılımcılara, haziran ayında Çanakkale toplantısının ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi, Bursa ÇEK'in kuruluş amacını, hedefini, kurumlarını anlattı.

Bursa'nın her zaman, her konuda yardımcı ve destek olmaya hazır olduğunun altını çizen Küçükkayalar, "Birlikte büyüyüp, gelişeceğiz. Bursa nasıl başardıysa, bugünlere nasıl geldiyse Çanakkale'de, Mersin'de, İzmir'de de öyle başaracağız. Yetinmeyeceğiz, aydınlanma projesini yurt geneline yaymak için çalışacağız" diye konuştu.

-HEDEFİMİZ: "ÇOBAN ATEŞİNİ YAYMAK"-

İzmir Çağdaş Eğitim Kooperatifi İkinci Başkanı Ali Kemal Elitaş, Bursa ÇEK'in "abi" rolünde olduğuna dikkati çekerek, amaçlarının, "Cumhuriyet Projesi"ni geliştirmek, eğitime katkı sunmak olduğunu bildirdi. İzmir'de eğitime katkı sunmak isteyenlerin somut şeyler görmek istediğini kaydeden Elitaş, şöyle devam etti:

"Bursa'dan tohumları aldık, toprağa ektik. Yeşermesi, kök salması ve üretmesi için çok çalışacağız. Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız. Bursa'dan yakılan çoban ateşini yurt sathına yaymak temel hedefimiz. İzmir olarak ne gerekiyorsa her şeyi yapacağız."

Toplantıda söz alan İzmir Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Mehmet Seyrek de, ortak sayısını çoğaltma yönünde çalışma yaptıklarını belirterek, Karşıyaka Belediyesi ile 48 öğrenci kapasiteli bir yurdun devri konusunda anlaşma yapmak üzere olduklarını müjdeledi.  Seyrek, ayrıca, çelenk hizmeti konusunda da girişimlere başladıklarını açıkladı.

-ÖZYİĞİT: "BURSA'NIN KURUMSAL YAPISINI TAŞIYALIM"-

İşlerinin yoğunluğu nedeniyle toplantıya katılamayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Hasan Yılmaz, Buğra Küçükkayalar ve Ali Kemal Elitaş'tan oluşan ÇEK heyetini kabul etti.

Başkan Küçükkayalar, Bursa'nın yapısı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi, yerel yönetimlerin desteği üzerindeki önemine değindi.

Başkan Özyiğit, Mersin Çağdaş Eğitim Kooperatifinin uzun yıllar çıkış yapamamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Geç kalınmış olsa da çalışmalara hemen başlanması gerektiğine işaret eden Özyiğit, "Rol model Bursa ÇEK. Aslında yapılanlar hakkında bilgim var. Bursa'nın kurumsal yapısını buraya taşıyabiliriz. Ülkemizin kurtuluşu çağdaş eğitimde, biz de bunun için elimizden gelen desteği vermeye hazırız" dedi.

 

 

Fotoğraflar