ÇEK ailesi Bursa'da toplandı

Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK), "Bu özgün modeli yurt geneline yaymak..." hedefiyle çıktığı yolda kuruluşunun 23. yılında bir ilke imza atarak, yurt genelinde açılan Çanakkale, Mersin ve İzmir ÇEK başkanları ve yöneticileri Bursa'da toplandı.

Divan Otelde yapılan toplantıya, başkanlar Buğra Küçükkayalar (Bursa), Bilge Şimşek (Çanakkale), Hasan Yılmaz (Mersin), Mehmet Seyrek (İzmir), yönetim, denetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının ev sahipliğini yapan Buğra Küçükkayalar, kuruluşunun 24. yılını kutlamaya hazırlanan Bursa Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin yaptığı çalışmalar, sosyal sorumluluk projeleri ile "sosyal kooperatifçilik" hakkında bilgiler verdi. Küçükkayalar, "Esas görevimiz bina yapmak değil, projelerimiz ile ses getirmek. En önemlisi de eğitime katkı sunmak" dedi.

Bilge Şimşek, Bursa'yı gıpta ile takip ettiklerini, yapılanları takdir ettiklerini, bundan sonra aynı heyecan ve yapılanmanın Çanakkale'de olması için Bursa'dan destek alacaklarını, birlikte çalışacaklarını dile getirdi.

Hasan Yılmaz, Mersin Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin kuruluşundan günümüze yaptığı çalışmaları ve karşılaştıkları sorunları anlattı. Bursa toplantısının önemine değinen Şimşek, çalışmalara daha hız vereceklerini ifade etti.

Mehmet Seyrek de, Bursa'da ağırlanmaktan, Çağdaş Eğitim Kooperatifi ailesinin bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantıda, yut genelinde ÇEK'lerin sayısının artması, birliğe isim verilmesi, ortak tüzük/anasözleşme hazırlanması, yılda en az iki kez olmak üzere toplantıların düzenli yapılması, web sayfası, sosyal medya hesapları ve logonun oluşturulması, ortak etkinlikler düzenlenmesi gibi konular ele alındı.

KONUKLAR BÜYÜLENDİ

Konuk başkanlar, İzmir'den 3 Mart Eğitim Ödül törenini izlemeye gelen grup ile birlikte Çağdaş Eğitim Kurumlarını gezdiler.

3 Mart Beşevler Anaokulu Müdürü Rengin Güngör, 3 Mart İlkokul-Ortaokul Müdürü Ayla Okumuş, 3 Mart Anadolu - Halil Güleç Fen Lisesi Müdürü Kaan Selçuk, Güler Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Leyla Sevinç ile Görükle Yükseköğrenim Yurt Müdürü Füsun Dönmez, konuklara kurumları hakkında bilgiler verdiler.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Buğra Küçükkayalar ile Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Müfit Parlak'ın da eşlik ettiği gezide, konuklar, yurt genelinde bugüne kadar eşi ve benzerine karşılaşmadıkları böyle bir yapıyı kuran ve bugünlere gelmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ettiler.

Böyle güzel bir oluşuma imza atan Bursa'nın çıtayı çok yukarı çektiğine işaret eden konuklar, benzer yapının kendi illerinde ve diğer kentlerde kurulması için yapılacak çalışmalara destek vereceklerini ifade ettiler.

ÇEK'in sosyal sorumluluk projesi "Kır Çiçekleri Okusun Diye"den çok etkilenen konuklardan biri, İzmir'deki 16 dönümlük yeri Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ne bağışlama sözü verdi.

Fotoğraflar