ÇEK 24 YAŞINDA...

"Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılâpların gayesi, Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve görünüşüyle uygar bir toplum haline ulaştırmaktır." Gazi Mustafa Kemal Atatürk 

 

29 Ekim 1923 tarihinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, toplumu çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak yeni yapıların/kurumların oluşmasına, toplumsal projelerin yaratılmasına olanak tanıdı.

 

Bu kazanımlar sayesindedir ki Cumhuriyetimizin 72. yılında -25 Temmuz 1995- eğitim inancı ve ülke sevdasıyla 23 Bursalı yurtsever eğitim gönüllüsü tarafından ekilen tohumlar, 24 yılda benzersiz kocaman aydınlanma yuvasına dönüşürken, 96 yıllık bir çınarın da saygın ve önemli kurumlarından biri oldu.

 

24 yılda oluşturduğumuz bu haklı gururumuzun kaynağını, toplumda uyandırılan güven, saygı ve yapılan çalışmaların niteliği ve niceliği oluşturmaktadır.

 

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin 24 yılda büyük bir öngörü ile başlatıp sürdürdüğü eğitsel ve sosyal sorumluluk projelerinde yarıda kesilen Köy Enstitülerinin ruhunun ve felsefesinin çağdaş bir anlamda yeniden hayat bulduğunu söyleyebiliriz.

 

Bu ruh ve felsefeyle "Anaokulundan Üniversiteye" hedefiyle çıktığımız yolda, hizmete açtığımız eğitim kurumlarımızda -anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise-  ve yurtlarımızda "Yaşamda ve düşüncede çağdaş olma" ülküsü ile binlerce öğrenciye eğitim ve barınma olanağı sağladık.

 

2001-2002 eğitim-öğretim yılında başlattığımız ilk sosyal sorumluluk projemiz -Kır Çiçekleri Okusun Diye- ile yüzlerce kızımızın hayatında yeni kapılar açtık, eğitimli meslek sahibi kadınlar olarak onları topluma kazandırdık.

 

"ÇEK(İ)MECE" projemiz ile Bursa kırsalında gücümüzün yettiği sayıda okulun hem fiziksel koşullarını iyileştirdik, hem de buralardaki öğrencilere sosyal, kültürel ve akademik yönden destekler verdik.

 

Çağdaş bir geleceği mümkün kılma adına inancımızı yanımıza alarak 24 yıl önce başlattığımız yürüyüşte, umutlarımızı yitirmeden, karanlığa savrulmadan, çocuklarımızı çağdaş ve mutlu bir geleceğe taşımak, eğitimde fırsat eşitliğine kavuşmaları için canla başla çalıştık; yaşama geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerimiz ile toplumun bilinçlenmesi için çaba gösterdik.

 

Daha yapacak çok işimizin, kat edecek çok yolumuzun olduğunu biliyor, gerçekçi hedeflerle projelerimizi oluşturuyor ve planlıyoruz.

 

Sizlerle birlikte, dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller" yetiştirmek amacıyla aydınlığa doğru olan yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdüreceğiz.

 

Kuruluşumuzun 24. yılında, kurucularımızdan, yönetim, denetim, yürütme ve çalışma kurullarında görev alanlara, ortaklarımızdan, çalışanlarımıza, imece kültürümüze katkı sunan kurumlardan, kuruluşlardan bağışçılarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Saygılarımızla.

 

Buğra KÜÇÜKKAYALAR

Çağdaş Eğitim Kooperatifi

Yönetim Kurulu Başkanı