BUİKAD'dan ÇEK'e destek

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi ve değerlerini sahiplenen, aydınlanma meşalesi ve eğitim ışığını gelecek nesillere taşıyan Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin sosyal sorumluluk projesi "Kır Çiçekleri Okusun Diye" Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) üyelerine tanıtıldı.

       ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, günümüz Türkiye'sinde isteyip de okuyamayan ve sadece hayalleriyle yetinen yarım milyonu aşkın kız çocuğumuzun eğitim olanağından yoksun kaldığına işaret etti.

        Erken yaşlarda evlendirilen kızlarımızın, sosyalleşmekte, ekonomiye ve topluma olan katkılarının azalmakta olduğunu anlatan Küçükkayalar, çok uzağa gitmeden Bursa'nın ilçe ve köylerinde onlardan yüzlercesinin bulunduğunu vurguladı.

       Küçükkayalar, dram ve öyküleri farklı, kaderleri ortak olan, dağ başlarından ve dere kenarlarından topladıkları kızlarımızı "Kır Çiçekleri" diye tanımladıklarını anımsatarak, şöyle devam etti:

      "ÇEK'in en önemli sosyal sorumluluk projesi "Kır Çiçekleri Okusun Diye"dir. 2001-2002 eğitim-öğretim yılında başlattığımız proje kapsamında yüzlerce kızımıza eğitim olanağı sağladık. Bu sayıyı yeterli görmüyoruz. Emin olun yüzlerce, binlerce kızımız dağ başlarında ve dere kenarlarında toplanmayı bekliyor. Lütfen her çocuğumuzun bir umut olduğunu unutmayın."

      BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı İpek Yalçın da, dernek olarak Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin yaptığı çalışmaları takdirle takip ettiklerini belirterek, "Kır Çiçeklerimizi çok önemsiyor, dernek olarak desteğimizi sürdürmeyi ve bu konuda sizlerle ortak projeler geliştirmeyi önemsiyoruz" dedi.

      Buğra Küçükkayalar, konuşmaların ardından Kır Çiçekleri'ne destek amacıyla Eker'in I run koşusuna katılan BUİKAD üyelerine ÇEK teşekkür belgesi verdi. 

Fotoğraflar