"Biz konuşuyoruz ÇEK yapıyor"

"Biz konuşuyoruz ÇEK yapıyor"

Bandırma Eğitimciler Tüketim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Şenol, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin yaşama geçirdiği projeler karşısında büyülendiklerini belirterek, "Bizler konuşuyor, ÇEK yapıyor" dedi.

        Eğitimciler Tüketim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Şenol, İkinci Başkan İsmail Özkan, Yönetim Kurulu Üyesi Doç Dr. Ertan Demirkapı ile Satın Alma Müdürü Hanefi Özen, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ni ziyaret etti.

       Ziyarette, Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Enginalp ve Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Sema Üçok hazır bulundu.

       ÇEK tanıtım filminin izlenmesinin ardından Başkan Küçükkayalar, kurumun kuruluş felsefesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Küçükkayalar, ÇEK'in, imece geleneğinin temel alındığı, sorumluluk bilinciyle hareket eden değişik siyasi görüşteki kişi ve kurumların bir araya gelerek oluşturduğu özgün bir örgütlenme modeli olduğunu anlattı.  

       Küçükkayalar, kamuoyunun yakından tanıdığı, güven konusunda kuşku duyulmayan kişilerden oluşan yönetim kurullarının, hiçbir ücret ve huzur hakkı almadan gönüllülük esasıyla görev yaptığının altını çizdi.

       Devlet desteği olmayan ÇEK'in kurum gelirlerinin, bağışlar, üye giriş aidatları, okullar ve çelenk hizmetinden elde edildiğini vurgulayan Küçükkayalar, ortaklarına kar payı dağıtmayan Kooperatif'in, elde edilen artı değerleri yeni eğitim yatırımlarına ve ekonomik nedenlerle okuma olanağından yoksun çocuklara harcadığını vurguladı.

       Küçükkayalar, Bursa'nın güçlü sivil toplum hareketi olan ÇEK'in, sadece eğitim-öğretim kurumları işletmediğini, aynı zamanda sosyal, kültürel ve eğitsel etkinlikler, konferans ve panellerle üyelerini ve Bursalıları buluşturduğunu bildirdi.

       Yurt Müdürü Sema Üçok, ÇEK'in sosyal sorumluluk projesi "Kır Çiçekleri" hakkında konukları bilgilendirdi. Bursa'daki çeşitli Anadolu liselerini kazanan köylerden gelen kızların tam burslu olarak yurtta kaldıklarını, her türlü ihtiyaçlarının kurum tarafından karşılandığını anlatan Üçok, "Hedef, daha çok Kır Çiçeğine ve ekonomik olanaktan yoksun çocuğumuza eğitim olanağı sunmak" diye konuştu.

        Bandırma Eğitimciler Tüketim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Şenol da, 15 Temmuz kalkışmasında bu güzel ülkenin fakir ve zeki çocuklar üzerinden dizayn edilmek istendiğini vurguladı.

        Bir daha böyle durumların yaşanmaması için Çağdaş Eğitim Kooperatifi gibi "akıl ve bilimi" rehber edinen çağdaş, aydınlanmacı yapıların çoğalması gerektiğini kaydeden Şenol, şöyle konuştu:

        "Bizim yıllardır konuştuklarımızı, içimizi acıtıp da yapamadıklarımızı sizler yapıyorsunuz. Bizler sadece yakınıyoruz. Yaptıklarınızı izliyor ve takdirle karşılıyoruz. Birçok yere örnek oluyorsunuz. Bunları başarmak kolay değil. Dileğimiz, 'fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür' nesiller yetiştiren bu yapının daha da yaygınlaşması."

        Konuklar daha sonra, 3 Mart Eğitim Kurumları Müdürü Ayla Okumuş ile Görükle Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu Müdürü Füsun Dönmez'i ziyaret ederek, her iki kurum hakkında bilgi aldılar. 

Fotoğraflar