Başkan Buğra Küçükkayalar: "Hedeflerimizi gerçekleştirdik"

Başkan Buğra Küçükkayalar: "Hedeflerimizi gerçekleştirdik"

Başkan Buğra Küçükkayalar: "Hedeflerimizi gerçekleştirdik"

 

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar,  bir önceki genel kurulda hedeflenen tüm yatırımları gerçekleştiğine dikkati çekerek, "Yatırımların planlandığı şekilde tamamlanması, velilerimizin kurumumuza olan güvenleri, destekçilerimizin katkısı, iyi yönetim ve emanet komisyonumuzun başarılı ve özverili çalışmaları sayesinde gerçekleşmiştir" dedi.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi 24. Olağan Mali Genel Kurulu, 3 Mart Eğitim Kurumları Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Mali kurula, Nilüfer Belediye Başkanvekili Feridun Uyruk, ÇEK eski başkanları Fevzi Topçuoğlu, Ali Arabacı, Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Füsun Kuter, Nihan Alpay,

Prof. Dr. Müfit Parlak, Doç. Dr. Rüyam Küçüksüleymanoğlu, Hüseyin Bulun, Eralp Atabek, Erdal Aktuğ, Atakan Ünsal, Denetim Kurulu üyeleri Süheyla Toppamuk, Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu, Murat Diyaroğlu ile ortaklar katıldı.

Başkan Buğra Küçükkayalar tarafından açılan mali kurulda divan başkanlığına Prof. Dr. Ali Ceylan, kâtip üyeliklere de Meral Ömür ve Aslıhan Kalkan seçildi.

Prof. Dr. Ceylan, yaptığı kısa konuşmada, bir hafta önce Danışma Yüksek Kurulu toplantısına da katıldığını, orada çok güzel şeyler duyduğunu, ÇEK'in bugünlere gelmesini görmenin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Küçükkayalar, konuşmasına, kooperatifin bugünlere gelmesini sağlayan kuruculara, başkanlara, denetim, yürütme ve çalışma kurullarında görev alanlara, ortaklara, çalışanlara, destek veren kişi, kurum, kuruluşlara teşekkür ederek başladı.

Ortaklara, yapısal, kurumsal, bursluluk, mali veriler, gelirler, artı değer kullanımı, çalışan anket sonuçları ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgiler veren, rakamsal değerli paylaşan Küçükkayalar, şöyle konuştu:

"Bir önceki genel kurulda hedeflenen tüm yatırımları gerçekleştirdik. Yatırımların planlandığı şekilde tamamlanması, velilerimizin kurumumuza olan güvenleri, destekçilerimizin katkısı, iyi yönetim ve emanet komisyonumuzun başarılı ve özverili çalışmaları sayesindedir.  Bu çalışma döneminden itibaren de 5 yıllık bakım, onarım, tadilat ve yatırım programları hazırlama kararı aldık."

-EĞİTİMİN GERİ KALDIĞI ÜLKEDE...-

Küçükkayalar, konuşmasında, eğitimde yaşanan sorunlara değindi. Eğitimin geri kaldığı bir ülkede toplumsal ilerlemenin ve gerçekleşmesinin olanaksız olduğuna dikkati çeken Küçükkayalar, eğitim programlarının, çağı yakalayacak ve daha ileriye götürecek yeterlikte programlar ve yaklaşımlar olması gerektiğini ifade etti.

Toplumsal konularda özen gösterilmesi gereken konular üzerinde de duran Küçükkayalar, "Toplumun bilinçlenmesine katkısı olan bilim insanlarına, sanatçılara, yazarlara, gazetecilere gereken değeri vermeliyiz. Düşünce özgürlüğüne saygılı olmalıyız. Demokrasinin erdemine, hukukun üstünlüğüne saygılı olmalıyız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Füsun Kuter, faaliyet raporunu, Nihan Alpay, bilanço  gelir tablosu, bütçe önerisi  ve  çalışma programını, Murat Diyaroğlu da denetim kurulu raporunu okudu.

Toplantının dilek ve öneriler bölümünde söz alan kooperatif ortağı Şerif Arı da, gerçekten gıpta ile bakılacak bir mali kurulu geride bıraktıklarını, rakamsal değerler açısından ÇEK'in çok güzel yerlere geldiğini belirterek, birçok değerli saygın insanın, işinden, eşinden ve çocuklarından zaman ayırıp buraya kafa yormasının çok anlamlı olduğunu vurguladı. Arı, "Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ni bugünlere ve buralara taşıyan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Fotoğraflar