3 Mart enerjisini güneşten alacak

3 Mart enerjisini güneşten alacak

Kurumlarının tamamını, "imece" kültürü ve "dayanışma" ruhunun en güzel örnekleri verilerek yaşama geçirilen Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ne bir destek de Çekirge Rotary Kulübü'nden geldi.

      Çekirge Rotary Kulübü, 3 Mart Eğitim Kurumları güneş enerjisi dönüşüm projesinin startını Cha Cha Restoran'da düzenlenen brunch ile verdi.  

      Kulüp Başkanı Rıdvan Türkçü, güneş enerjisi dönüşüm projesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  

      Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar da, hem güneş enerjisi dönüşüm projesi hem de bugüne kadar maddi manevi birçok konuda Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ne destek veren Rotarylere teşekkür etti.

      Konuşmasında, Kooperatif'in kuruluş amacı ve felsefesi hakkında bilgi veren Küçükkayalar, 15 Temmuz'da yaşananların, Çağdaş Eğitim Kooperatifi ve benzeri yapıların önemini bir kez daha gözler önüne serdiğine işaret etti. Küçükkayalar, çağdaş eğitim ve kitlelerin bilinçlendirilmesiyle bu ve benzeri olayların üstesinden gelinebileceğini vurguladı.

      Küçükkayalar, ÇEK'in temel hedefinin, geleceğin aydınlık Türkiye'sine çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı aydın insanlar, özgür bireyler yetiştirmek olduğunu anımsattı.

      "Anaokulundan Üniversiteye..." felsefesiyle çıkılan yolda, dayanışma kültürünün en güzel örnekleri sayesinde yurtlar ve eğitim kurumları kazandırıldığını anlatan Küçükkayalar, şöyle devam etti:

      "Bu felsefemizin en önemli ayaklarından biri olan lisemizin temelini geçen yıl attık. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında hizmete açmayı planlıyoruz. Önemli bir katkı yapan Halil Güleç Bey'in ismini fen lisemize verdik. İç donanımı konusunda yardımseverlerden destek bekliyoruz."

       Küçükkayalar, ÇEK'in en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan "Kır Çiçekleri" hakkında bilgi verdi.

       Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin, Bursa'nın özellikle dağ yöresi ilçelerine bağlı köylerden gelerek ekonomik imkansızlıklara karşın eğitimlerini sürdürmeye çalışan kız çocuklarına sıcak bir ortam sunduğuna işaret eden Küçükkayalar, sözlerini şöyle tamamladı:

       "ÇEK, Kır Çiçeklerine sıcak bir yuva sunmanın yanı sıra tüm ihtiyaçlarını da karşılamaktadır. Hepimizin yarınları olan bu çocuklarımızın solup gitmesini istemiyoruz.  Sizlerle birlikte hayalleri ellerinden alınan, yarınları çalınan çocuklarımızın umudu olmayı ve aydınlık Türkiye'yi birlikte inşa etmeyi sürdürelim istiyoruz. Destekleriniz, Kır Çiçeklerinin gönlünde sonsuza dek yaşayacaktır." 

Fotoğraflar