Kültür Sanat Kurulu (ÇEKSANAT), Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu tarafından oluşturulmuş bir yapıdır.
Kültür Sanat Kurulunda;
Kurul, Başkanı Zafer Tolunay (İnşaat Mühendisi / ÇEK Yönetim Kurulu Üyesi)
Başkan Yardımcısı Bora Özkula, (Tiyatro Sanatçısı / ÇEK Kurucu Üyesi)
Üye Eralp Atabek (Avukat / ÇEK Yönetim Kurulu Üyesi)
Üye İzzet Boğa (Avukat / Tiyatro yönetmeni)
Üye Fehmi Enginalp, (Öğretmen, yazar / ÇEK Danışma Kurulu Üyesi)
Üye Birol Köse (ÇEK Danışma Kurulu Üyesi )
Üye Şükrü Bilgiç (Öğretmen, yazar ) görev almaktadır.
Kentin kültür sanat alanındaki etkinliklerinde belirleyici olmanın ve yön vermenin yanı sıra, bunları yerelden ulusala, ulusaldan evrensele taşımayı hedefleyen kurulun temel felsefesi, kültürel mirası korumak, kültür ve sanatı yaşamın doğal bir parçası haline getirmek, toplumun bilinçlenmesine katkı koymaktır.
ÇEKSANAT, bir yandan kentin sanat üretimine ve sanat eğitimine kalıcı katkılar sunacak, diğer yandan da Görükle Kültür Merkezi ile bölge halkına ve öğrencilere sanatı ulaşılabilir kılacak.
Her yaşa hitap edecek şekilde etkinlikler planlayan Kurul, ortaklarına, çalışanlarına, velilerine, öğrencilerine yönelik düzenleyeceği etkinliklerin yanı sıra, sanatın birleştirici gücünden kuvvet alarak, Bursa halkını da kültür-sanat başlığı altında toplamayı amaçlamaktadır.
ÇEKSANAT'ın kültür sanat ajandasında, ÇEK Tiyatro Topluluğunun oynayacağı oyunlar başta olmak üzere sergiler, sanatsal alandaki eğitimler, felsefe ve edebiyat söyleşileri, sinema, gündeme ilişkin konferans ve paneller yer alıyor.
Kendi tiyatro topluluğunu kuran ÇEK Kültür Sanat Kuruluna, Prof. Dr. Tülin Sağlam, Doç. Dr. Yavuz Pekman, Yrd. Doç. Dr. Nedim Yıldız, Güray Dinçol (Yönetmen),İzzet Boğa (Yönetmen)'dan oluşan repertuvar kurulu danışmanlık yapmaktadır.
Çağdaş tiyatro anlayışıyla eserler üretmeyi amaçlayan ÇEK Tiyatro Topluluğu, sezon içinde GKM sahnesinde çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik oyunlar sahnelemeyi, ulusal ve uluslararası festivallere katılmayı, ev sahipliğinde festival düzenlemeyi, özellikle tiyatroya gitme olanağı bulunmayan okullarda, dağ köylerinde, ilçelerinde ücretsiz oyunlar sahnelemeyi hedeflemektedir.
2020 - 2021 sezonunda aktif olarak oyun sahneleyecek olan tiyatro topluluğu, yılda 3 çocuk, 2 yetişkin oyunu sahnelemeyi, haftada 6 gün perde açmayı, on bin seyirciye ulaşmayı, çocuk, genç ve yetişkinlere uzun soluklu tiyatro eğitimi verecek bir tiyatro okulu kurmayı planlamaktadır.
Tiyatronun yanı sıra Aykırı Sinema Derneği ile yapılan protokol neticesinde, Türkiye'de bir ilke imza atılarak, filmlerin tamamı "ücretsiz gösterime" sunulacak. Ayda 10 film vizyona girerken, haftanın 6 günü, günde en az 3 seans film gösterimi yapılacaktır. Sezonda en az 1 kısa film, 1 belgesel, 1 arşiv fotoğrafçılığı, 1 kez de animasyon atölyesi açılacaktır.
GKM bünyesindeki dans salonu Bursa Latin Dansları Gençlik Spor Kulübünün öncülüğünde haftada 6 gün etkin olarak kullanılacaktır. Deneyimli dans eğitmenleri, verecekleri eğitim ve düzenleyecekleri dans geceleri ile dünya danslarını ve kültürünü tanıtacak.
Kültür merkezinde, edebiyat ve felsefe söyleşileri düzenlenecek, Geleneksel Türk Tiyatrosu eğitimleri verilecek, yetenekli ve müzik eğitimine yönelme durumundaki çocuklardan oluşturulacak koro da etkin bir şekilde faaliyet gösterecektir.
Kurul tarafından düzenlenmesi planlanan kültür sanat etkinlikleri, 257 kişilik tiyatro salonu, 1 sinema salonu, 1 çok amaçlı salon, 1 dans atölyesi ve 2 adet fuayesi bulunan Görükle Kültür Merkezi'nde yapılacaktır.
Adres: Sakarya Mah. Atatürk cad. No: 93 Görükle, Nilüfer/BURSA
Telefon: +90 224 483 21 74
Faks: +90 224 483 36 36
E-posta: ceksanat@cagdas.org.tr, gkm@cagdas.org.tr, gişe@cagdas.org.tr